Veselí nad Moravou: Řidiči si na zimu oddechnou, od prosince projedou městem bez semaforů

26.09.2021 20:06

Už více než čtvrt roku probíhá v centru města Veselí nad Moravou výstavba dvou okružních křižovatek na silnicích I/55 a I/54. Hlavním investorem této akce je státní Ředitelství silnic a dálnic.

Veselí nad Moravou: Řidiči si na zimu oddechnou, od prosince projedou městem bez semaforů
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Stavební práce, které jsou rozděleny do tří etap, provádí firma Strabag. Během měsíce června byla dokončena nultá etapa, aktuálně probíhají práce na I. a II. etapě. Na zimu se plánuje zprůjezdnění stavby v režimu bez semaforů. 

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí

Současně s výstavbou kruhových objezdů na komunikaci probíhá samostatná investice plynařské společnosti Gasnet, která provedla v místě stavebních prací nový plynovodní řad místo starého plynového ocelového potrubí, což stavbu lehce pozdrželo o 14 dnů. Stejně dlouho trvalo i vyřešení problému druhého – odvodnění vpustí uličních a pásových, kde se musela vyprojektovat a provést nová dešťová kanalizace, protože dokumentací předpokládaný stav byl jiný. Do 2. listopadu 2021 však bude dokončena první etapa, která zahrnuje novou komunikaci a chodníky. Od tohoto termínu se bude pracovat na etapě druhé – přeložkách sítí. Některé z nich jsou už částečně provedené.

„Předpokládá se, že od 1. prosince 2021 do 28. února 2022 bude stavbou povolen průjezd obousměrně bez semaforů, a to jak na silnici I/54, tak na I/55,“ sdělil místostarosta města Veselí nad Moravou, Pavel Bouda.

Od 1. března 2022 by se mělo najet znovu na provoz objízdný – stejný, jako je ten nynější. Práce budou pokračovat na druhé a třetí etapě, se kterou se bude řešit i oprava povrchu ulice Svatoplukovy. Zhotovitel garantoval, že termín dokončení stavby dodrží, a že bude pracovat i v průběhu zimních měsíců, pokud to počasí technologicky dovolí. Všechny práce by měly být dokončeny během léta 2022.

Radnice rovněž vítá skutečnost, že Ředitelství silnic a dálnic ČR během září zahájilo stavbu úseku dálnice D55 mezi Starým Městem na Uherskohradišťsku a Moravským Pískem na Hodonínsku. Se zprovozněním úseku dlouhého 8,8 kilometru počítají silničáři v roce 2024, tato dálnice by mohla výrazně odlehčit dopravě ve Veselí i přilehlých obcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…