Veselí nad Moravou spouští úsekové měření rychlosti

03.03.2021 17:57

Od pondělí 1. března se ve Veselí nad Moravou spustí ostrý provoz úsekových radarů. Fungovat budou na dvou místech na silnici I/55 – pozor si budou muset dát řidiči v úseku od vjezdu do Milokoště (od Uherského Ostrohu) po hasičskou zbrojnici. Měření bude probíhat také v úseku podél zámeckého parku, konkrétně od budovy státní policie po benzínku ČSAD.

Veselí nad Moravou spouští úsekové měření rychlosti
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Cílem je zajistit plynulý a bezpečný provoz ve městě, proto byla zvolena varianta úsekového měření rychlosti, nikoliv měření okamžité rychlosti.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

„Podněty přicházely dlouhodobě od Osadního výboru Milokošť, ale také od jednotlivých obyvatel Milokoště, kam vozidla vjíždějí mnohdy o desítky kilometrů v hodině rychleji, než je povolený limit. U hlavní cesty se přitom nachází i mateřská škola,“ vysvětlil krok radnice starosta města Petr Kolář.

Jak přesně budou radary fungovat popsal velitel městské policie Rostislav Prax. „Zařízení zaznamená průjezd vozu podle registrační značky na dvou místech, mezi kterými je určitá vzdálenost. Tuto vzdálenost radar zná a podle času, za jaký dané auto projede měřeným úsekem, je spočítána jeho průměrná rychlost. Data z kamerového systému jsou poté přenášena na úložiště v podobě datových vět a následně jsou městskou policií zpracována jako oznámení o přestupku,“ vysvětluje Prax.

Nepůjde o jedinou novinku na I/55, která má zvýšit bezpečnost v dopravě. V jarních měsících začne také stavba dvojice okružních křižovatek, které mají zlepšit situaci u vjezdů a výjezdů z I/54, tedy ve směru Kyjov – Slovensko. Aktuálně probíhá zadávací řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…