Více spojů a delší trasy, nová úprava MHD v Uherském Hradišti

14.06.2015 13:49

Rozšíření autobusového provozu na sídlišti Štěpnice a více spojů na hřbitov v místní části Mařatice jsou hlavními změnami, které budou od 14. června zavedeny v síti MHD v Uherském Hradišti.

Více spojů a delší trasy, nová úprava MHD v Uherském Hradišti
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Autobusový provoz na lince č. 7 do Štěpnic rozšíří dopravce (ČSAD BUS Uherské Hradiště)  od neděle 14. června 2015.

„Naším cílem bylo, aby všechny spoje jak v pracovní dny, tak i v soboty a neděle byly vedeny přes celé Štěpnice, tedy aby byly obslouženy též zastávky Zahradní  a U Olšávky,“ přiblížil místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka.  Nový spoj bude dále zaveden v sobotu.  V 7,20 hodin pojede z autobusového nádraží do Štěpnic a zpět.

Prodloužení trasy spojů přináší i prodloužení jízdní doby a proto u některých spojů dochází k jejich uspíšení z důvodu zachování návaznosti na další spoje na  autobusovém nádraží.

K dalšímu rozšíření provozu dochází na lince č. 5, kdy v pracovní dny budou nově 4 spoje (od 13,30 do 16,30) zajíždět na zastávku Mařatice, hřbitov.

„Po půl roce provozu provedeme vyhodnocení frekvence cestujících na nově obsluhovaných zastávkách a budeme schopni posoudit, jak velký přínos celá akce měla. Nyní jsem přesvědčen, že obyvatelé avizované změny přivítají a budou MHD využívat,“ reagoval místostarosta Procházka v návaznosti na skutečnost, že teprve před několika dny přišla otázka MHD na přetřes při veřejném sekání vedení města Uherské Hradiště s občany sídliště Štěpnice. Požadavek na více spojů do Štěpnic zazněl i tam.

„Jsem rád, když obyvatelům můžeme jednak naslouchat, jednak jim nabídnout skutečná řešení problémů, které je trápí. A MHD je na setkáních často tématem číslo jedna,“ vypověděl starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha. „Podobně jako jsme se již setkali s lidmi v Jarošově, Sadech a Štěpnicích, zajedeme do všech místních částí města, nejbližší akcí je veřejné setkání v Mařaticích dne 22. června,“ slíbil starosta, přičemž vyzdvihl vynikající spolupráci s místními komisemi. „Jako poradní orgány rady města mají komise při  jednáních důležité slovo,“ dodal.

Již v měsíci březnu zavedlo město spolu s dopravcem novinku v MHD Uherské Hradiště v podobě přestupní jízdenky.  Na stole je též nový generel dopravy, který zahrnuje MHD jako celek.

„Generel řeší dopravu v celém souměstí Uherské Hradiště, Staré Město a Kunovice, případné úpravy v dopravě proto mohou přinést komfort velmi širokému spektru obyvatel,“ uzavřel Zdeněk Procházka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…