Vimperk: Město Cihelnu nekoupí

19.05.2021 6:32

Na zasedání zastupitelstva byla prvním bodem majetkových záležitostí otázka, zda město koupí kulturní dům Cihelna za nabízenou cenou 27 561 000 Kč. Otázka koupě byla řešena již v průběhu roku 2020 a začátkem letošního roku.

Vimperk: Město Cihelnu nekoupí
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Pro zvážení a následné rozhodnutí byly důležité informace týkající se současného stavu kulturního domu i odhad budoucích nezbytných nákladů, které by město muselo vynaložit v blízké budoucnosti, aby jeho stav odpovídal požadovaným standardům v pořádání kulturních akcí různého druhu.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Rovněž tak bylo bráno v úvahu, jak reálně velký prostor by bylo schopno město využívat pro kulturu a jakým způsobem by byly využity ostatní prostory, které svým rozsahem výrazně převyšují plochu sálu a přísálí.

Znalecký posudek zpracovaný Ústavem znalectví a oceňování při Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích stanovil cenu v místě a čase obvyklou ve výši 17.300.000 Kč. Tato cena však byla nepřijatelná pro současného majitele objektu společnost Coating CZ s. r. o. Její jednatel, jak ve svém písemném vyjádření zaslaném městu v březnu tohoto roku, tak i na zasedání zastupitelstva, uvedl výhrady ke způsobu výpočtu ceny uvedené v posudku a požadoval cenu jím uvedenou.

Všichni zastupitelé měli od února letošního roku k dispozici zpracovaný posudek, byli obeznámeni se stavem nemovitosti a měli informace o budoucích investicích do objektu. Výši předpokládaných nákladů na rekonstrukci kulturního domu minimálně ve výši 40 mil. Kč a mandatorní výdaje odhadované kolem 4 mil. Kč ročně, posoudili jako reálné. Rozhodování zastupitelů bylo jedno z nejsložitějších v tomto volebním období, neboť si byli vědomi potřeby podobného zařízení pro město. Požadovaná cena převyšující o více než 10 milionů odhad, však nemohla být akceptována.

Usnesení, kterým zastupitelstvo rozhodlo nepřijmout nabídku společnosti Coating CZ s. r. o., na odkoupení kulturního domu Cihelna do vlastnictví města, bylo jednomyslně přijato všemi šestnácti přítomnými zastupiteli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …