Vimperk: Po roce opět zhasíná město svoje památky

25.03.2022 11:38 | Tisková zpráva

Již tradičně poslední sobotu v březnu proběhne po celém světě kampaň s názvem Hodina Země 2022. Kampaně se zúčastní podvanácté v řadě i Vimperk, který v rámci ní zhasne od 20:30 hodin nasvícení svých tří památek, a to u Státního zámku Vimperk, Městské zvonice na náměstí Svobody a osvětlení ZŠ T. G. M.

Vimperk: Po roce opět zhasíná město svoje památky
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

První ročník Hodiny Země se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kdy cílem organizátorů bylo atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery, do kampaně se zapojily více než 2 miliony lidí. Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa. Od roku 2010 se koná i v České republice. V loňském roce se do ní zapojilo 145 obcí, 17 statutárních měst či 110 organizací. Např. v Praze postupně, po minutě zhaslo 50 pražských dominant, od nejstarší Strahovského kláštera z 12. století po památník obětem komunismu z 21. století. V Brně zhasl Špilberk či nová radnice, v Ostravě radniční věž. Zapojilo se i rekordních 3 000 jednotlivců.

Připojte se také k Hodině Země. Zhasněte v sobotu 26. března ve 20.30 hodin a ukažte, že chcete zdravou přírodu, na kterou se všichni můžeme spolehnout. Naléhavě potřebujeme stabilní klima. Spojme se a zastavme úbytek přírodní rozmanitosti. Chraňme přírodu. Je naším největším spojencem v boji proti globálnímu oteplování a je nezbytná pro naše přežití a dobrý život všech.

Hodinu Země pořádá největší světová ochranářská organizace – WWF (World Wildlife Fund), v Čechách ji každoročně koordinuje Ekologický institut Veronica. Ve Vimperku organizuje tuto akci ZO ČSOP Šumava, Odbor životního prostředí MěÚ Vimperk a Odbor školství, kultury a cestovního ruchu MěÚ Vimperk. Více informací o kampani naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…