Vimperk: Vimperská akademie seniorů zahájila 10. ročník

24.10.2018 16:05

Citát amerického průmyslníka Henryho Forda, o tom, že kdo se stále učí, zůstává mladý, již deset let naplňují studenti Vimperské akademie seniorů.

Vimperk: Vimperská akademie seniorů zahájila 10. ročník
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

V letošním roce byla akademie zahájena rekordním počtem studentek a studentů, kteří si vyslechli krátká úvodní slova pana starosty Mgr. Pavla Dvořáka a místostarosty pana Lukáše Sýse.

Zajímavá přednáška paní Evy Urbanové z Národního filmového archivu přenesla většinu z nás v čase do dob začátků hraného filmu. Filmů, které byly na Šumavě natočeny, jsou stovky.  Nás však zajímaly především ty natáčené v nejbližším okolí Vimperka. Jmenujme pouze některé, jako filmy Svatý Václav nebo Řeka natáčené v Boubínském pralese.  Vláčilův film Údolí včel natáčený v nedalekém Lštění nebo filmy Na veliké řece, Osada Havranů nebo Volání rodu, kde si zahrály nedaleké Bohumilice s blízkým okolím. Co se týká Vimperka, seznam hraných filmů Národního filmového archivu obsahuje tituly Křížová trojka (1948), Zelené obzory (1962), Každý mladý muž (1963), Boty plné vody (1945), Pod Jezevčí skalou (1978) a Za Trnkovým keřem (1980).

Další setkání se uskuteční 15. listopadu od 10 hodin a tématem bude na výsost aktuální „osmičkové“ téma Oběti okupace 1968 s důrazem na situaci v jižních Čechách.

Kompletní seznam hraných filmů ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…