Vratné kelímky se Třebíči osvědčily

30.08.2019 13:13

Město Třebíč testovalo při srpnových Slavnostech tří kápí použití vratných zálohovaných kelímků. Vratná záloha ve výši 50 korun byla vyplacena při vrácení kelímku. Z 10 000 kelímků si jich návštěvníci slavností ponechali 1600.

Vratné kelímky se Třebíči osvědčily
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Lidé si kelímky nechávali jako suvenýr. Nedivím se, grafická podoba se hodně vydařila. Na kelímcích jsou vyobrazené třebíčské památky a vypadají moc hezky,“ popsal kelímky starosta města Pavel Pacal.

„Není to ale jen o vydařeném designu. Použití vratných kelímků pro městské slavnosti se osvědčilo i z ekologických a praktických důvodů. Ušetřili jsme neuvěřitelných 15.322 plastových obyčejných kelímků, které mimochodem v tomto množství váží více než 110 kilogramů. Tedy sečteno, nemusíme zatěžovat přírodu metrákem plastu. Koše na odpadky byly poloprázdné a celé prostranství Podzámecké nivy, kde se slavnosti odehrávaly, bylo mnohem čistší, než v minulých letech, kdy se jednorázové kelímky povalovaly všude,“ ocenil dále testování vratných kelímků starosta Pacal a dodal, že město bude vratné kelímky využívat i na dalších připravovaných akcích. Například 14. září na Bramborobraní a 28. září na rodinném festivalu Den města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…