Vsetín: Akce Ukliď si svůj sklep začíná 1. června

24.05.2024 11:17 | Tisková zpráva

Stejně jako loni i letos radnice ve spolupráci s Technickými službami Vsetín (TS) umožní občanům objednat si přistavení velkoobjemového kontejneru na domovní odpad ke jejich domům za zvýhodněnou cenu, a to v rámci akce „Ukliď si svůj sklep“. Ta potrvá od 1. června do 31. srpna.

Vsetín: Akce Ukliď si svůj sklep začíná 1. června
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Díky přistavení kontejneru se lidé mohou zbavit velkoobjemového odpadu (nikoli však stavebního odpadu), který jim zavazí, a to především na sídlištích. „Cílem je zamezit vzniku černých skládek, kdy lidé ukládají objemný odpad ke kontejnerům pro směsný komunální odpad. K tomu dochází, přestože mají k dispozici dva sběrné dvory, kde jej mohou celoročně odkládat zdarma,“ uvedl místostarosta Petr Kudlík (ANO 2011).

Občané budou moci využít zvýhodněnou cenu za přistavení kontejneru od 1. června do 31. srpna. Tato příležitost je vhodná především pro sdružení vlastníků jednotek, bytová družstva či při spojení více majitelů nemovitostí. Cena činí 1936 Kč včetně DPH za přistavení kontejneru na jeden den a odvoz velkoobjemového odpadu včetně jeho likvidace. Tu hradí město Vsetín.

Pro umístění kontejneru je potřeba si předem zažádat o zábor veřejného prostranství na odboru správy majetku, investic a strategického rozvoje městského úřadu (Jana Halašová ( tel.571 491 222) nebo Renáta Medvecká, tel. 571 491 229). Objednat přistavení velkoobjemového kontejneru či informovat se na podmínky můžete v Logistickém centru odpadů Bobrky na tel. č.: 733 626 546.

Pro ty, kdo mají menší množství odpadu a vlastní vozidlo opatřené tažným zařízením, nabízejí TS zapůjčení přívěsného vozíku, a to po celý rok. „Půjčovné za jeden den činí 300 korun, cena za víkend od pátku do pondělí je 600 korun. Uložení a likvidaci objemného odpadu i v tomto případě hradí město Vsetín,“ informoval ředitel TS Jan Štěpaník s tím, že rezervace vozíků je možná na tel. č.: 571 428 890 a 733 678 995 nebo na webu ZDE.

Další službu nabízejí Technické služby města Vsetína, kde je možné si objednat odvoz velkoobjemového odpadu dodávkovým vozidlem. Cena za jeden svoz je 605 korun. Objednávky přijímá Jana Zvoníčková na tel. č.: 737 288 506.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…