Vsetín: Boj o dotaci na parkoviště nevzdáváme, odvoláme se

04.06.2018 19:02

Dotace ve výši až 49,8 milionů korun na vybudování 66 podzemních parkovacích míst před vlakovým nádražím je v ohrožení. Ministerstvo pro místní rozvoj, které je administrátorem dotace Vsetínu doručilo rozhodnutí o jejím zamítnutí ve středu 30. května.

Vsetín: Boj o dotaci na parkoviště nevzdáváme, odvoláme se
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL)

„S důvody ministerstva o zamítnutí dotace nesouhlasíme a jsme přesvědčení, že naše žádost splnila všechna hodnotící kritéria. Proti rozhodnutí ministerstva se odvoláme a věříme, že komise posuzující odvolání nám dá za pravdu,“ uvedl k zamítavému rozhodnutí starosta Jiří Růžička s tím, že rozhodnutí by mohlo padnout do konce prázdnin.

V současné době probíhají v přednádražním prostoru stavební práce související se založením stavby. V místě stavby je vyhloubená stavební jáma, po celém obvodu stavby jsou zabudovány ocelové profily, které zabezpečí stabilitu výkopu a zároveň slouží jako zábrana proti podzemní vodě. V zemi jsou zabudovány také základové piloty, na nichž bude celá stavba stát.  Celý přednádražní prostor je koncipován tak, aby na něj mohly navázat práce na rekonstrukci vlakového nádraží, se kterou by Správa železniční dopravní cesty měla začít v roce 2020.

Do prostoru podzemního parkoviště a také na prostranství na jeho střeše bude ústit tunel propojující vlakové nádraží s prostorem přednádraží a částí Rokytnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…