Vsetín: Bude spalovna ekologicky nezávadná? Město odeslalo investorovi dopis

08.06.2019 17:14

Nedojde k jakémukoliv, byť jen stopovému zhoršení životního prostředí pro obyvatele a návštěvníky města Vsetína? Je možné tento požadavek z vaší strany garantovat? Vsetínská radnice odeslala dopis soukromému investorovi, který plánuje postavit ve městě zařízení pro energetické využití odpadů - spalovnu.

Vsetín: Bude spalovna ekologicky nezávadná? Město odeslalo investorovi dopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Jeho prostřednictvím mimo jiné požaduje ujištění o ekologické nezávadnosti projektu, vyzývá ale také k předložení řady faktů o projektu.

„Jde o významnou investici na území našeho města, která může mít v případě realizace vliv na životní prostředí, ale také na ceny tepla a odpadu nebo dopravu. Jsme tedy velmi obezřetní. Na základě poskytnutých informací se rozhodneme, zda projekt spalovny podpoříme či naopak využijeme veškerých zákonných prostředků, abychom stavbě tohoto zařízení zabránili. Což uvádíme i přímo v dopise,“ prohlásil starosta Vsetína Jiří Růžička. Spalovnu plánuje postavit soukromá společnost Zásobování teplem Vsetín a to na místě své současné plynové kotelny za sběrným dvorem u Kauflandu. Dle zatím dostupných informací by měla být hotová v roce 2021. V současnosti probíhá mimo jiné zjišťovací řízení EIA, které má zhodnotit veškeré vlivy budoucí spalovny na životní prostředí. „Závěry tohoto zjišťovacího řízení budou pro naše další rozhodování zcela zásadní, stejně jako názory občanů, z nichž řada chystanou stavbu spalovny pozorně sleduje,“ uvedl již dříve Pavel Bartoň, místostarosta, do jehož kompetencí patří mimo jiné životní prostředí. Odpověď investora na otázky položené v dopise a fakta k projektu očekává vsetínská radnice v horizontu několika týdnů. Hned po obdržení je podrobí důkladné analýze a pozve představitele investorské společnosti k jednání.

Dopis města Vsetína naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…