Vsetín: Část Žerotínovy ulice se kvůli opravě až na 2 měsíce uzavře

11.09.2021 11:28 | Tisková zpráva

Předáním staveniště bude v pondělí 13. září zahájena oprava části komunikace na Žerotínově ulici. Trvat má maximálně 60 dní a během realizace stavebních prací si vynutí kompletní dopravní uzávěru a na ni navazující objížďky.

Vsetín: Část Žerotínovy ulice se kvůli opravě až na 2 měsíce uzavře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Po loňské opravě komunikace Žerotínovy v úseku od křižovatky s Tyršovou ulicí u Masarykova gymnázia po vyvýšený přechod pro chodce před hotelem Vsacan přichází letos na řadu další část. Tentokrát od zmíněného vyvýšeného přechodu pro chodce po křižovatku s ulicí Smetanova. „Vozovka na Žerotínově ulici je silně zatížena automobilovou a zejména autobusovou dopravou. Tomu odpovídá její stav, kdy povrch z kamenné dlažby vykazuje značné nerovnosti, nemá dostatečný příčný spád a při deštích dochází k tvorbě kaluží,“ konstatoval starosta Jiří Růžička.

Samotná oprava bude spočívat v navýšení středu komunikace pro zajištění dostatečného příčného spádu. Po odstranění stávajících konstrukčních vrstev bude provedena drenáž, položena vrstva z kameniva zpevněného cementem, následně ložní vrstva z kameniva a provedena zpětná pokládka původní dlažby. Opravu provede společnost SWIETELSKY stavební, která by za ni měla inkasovat z rozpočtu města 1,7 milionu korun bez DPH.

Během stavebních prací bude zmíněný úsek Žerotínovy ulice dopravě zcela uzavřen a řidiči tedy musí počítat s objížďkami. Například autobusy MHD, které za běžné situace projíždějí Žerotínovou ulicí na trase mezi autobusovým nádražím a Dolním náměstím, budou během opravy jezdit po ulici Nádražní, okružních křižovatkách u Stavebního bytového družstva a bývalého Telecomu a ulici Hlásenka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…