Vsetín: Den památky obětí holocaustu si město připomene výstavou i besedou v knihovně

12.01.2024 19:26 | Tisková zpráva

Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti připadá na sobotu 27. ledna. Vsetín si tento den připomene výstavou ve foyer kina Vatra, nazvanou Motýla jsem tu neviděl a besedou s autorem knihy Moje máma z Terezína Frankem Frištenským, která proběhne v Masarykově veřejné knihovně. Pietní akt k uctění obětní holocaustu pak plánuje radnice na 19. března u Památníku židovské synagogy na Štěpánské ulici. Na tento den totiž připadá smutné 85. výročí od vypálení vsetínské synagogy nacisty.

Vsetín: Den památky obětí holocaustu si město připomene výstavou i besedou v knihovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Od 24. ledna do 28. února bude foyer kina Vatra hostit emotivní putovní výstavu nazvanou Motýla jsem tu neviděl. Výběr z rozsáhlé sbírky kreseb dětí z terezínského ghetta připomene a přiblíží svět těch nejmenších, kteří se stali během druhé světové války vězni. Výstava je realizována u příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze a přístupná bude vždy v otevírací době kina Vatra.

Masarykova veřejná knihovna pak ve spolupráci s Městem Vsetín pořádá besedu se spisovatelem, sportovcem a trenérem z rodiny slavných zápasníků Gustava a Františka Frištenských Frankem Frištenským. Ten vypátral a s pomocí svědků zapsal mimořádně silný, utajovaný příběh své matky, židovské ženy Hany Kleinové z terezínského ghetta a vydal jej pod názvem Moje máma z Terezína. Beseda proběhne ve Společenském sále Masarykovy veřejné knihovny na Dolním náměstí ve čtvrtek 18. ledna v 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…