Vsetín: „Dépéeska“ na Ohradě má nový kabát i střechu

16.12.2020 9:15

Před nedávnem byla dokončena další z etap modernizace domu č. p. 1846 na ulici Generála Klapálka na Ohradě.

Vsetín: „Dépéeska“ na Ohradě má nový kabát i střechu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Do objektu v němž je 40 bytů zvláštního určení obývaných především seniory, město v průběhu dubna až listopadu investovalo více než 12 milionů korun bez DPH. Další práce, díky nimž vzniknou další čtyři bytové jednotky, jsou naplánovány na rok 2021.

Město získalo tento dům, který byl původně ubytovnou Dopravních staveb a od roku 1993 penzionem pro důchodce, v roce 2011 bezúplatným převodem od Zlínského kraje. I nadále jej pak využívalo k bydlení seniorů. Vzhledem k jeho stáří radnice v uplynulých letech připravila projekt modernizace rozdělený do několika etap. Nejprve proběhla rekonstrukce bývalého správcovského bytu na tři bytové jednotky a výměna výtahu, letos práce pokračovaly zásadními pracemi na plášti objektu.

Budova se dočkala zateplení a nové fasády, původní okna byla vyměněna za moderní s izolačním trojsklem, plochou střechu, která byla již v havarijním stavu, nahradila nová sedlová opatřená plechovou krytinou. Vstup do domu nyní netvoří jen schodiště, ale i nájezdová rampa pro vozíčkáře, nově vydlážděny jsou i přístupová komunikace a chodníky kolem. Úprav se dočkalo také venkovní únikové schodiště, které umožní případný nástup na něj ze společných chodeb v jednotlivých patrech. „Za původního stavu by se v krizové situaci na toto schodiště nastupovalo ze čtyř rohových bytů, které tak nebylo možno běžně využívat. Provedená změna umožní, abychom již v příštím roce tyto čtyři byty zrekonstruovali a nabídli k využití dalším seniorům,“ uvedl stavební technik města Petr Findeis.

Stavební práce zajišťovala na základě výsledků veřejné soutěže, do níž se přihlásilo celkem devět uchazečů, vsetínská společnost TM Stav. „Tuto investici jsme finančně většinově pokryli z rozpočtu města, menší částku, kolem tří milionů korun jsme získali jako dotaci z evropských fondů,“ řekl starosta Jiří Růžička s tím, že děkuje obyvatelům domu, kteří byli vůči stavařům vstřícní a umožnili, aby práce byly provedeny za jeho provozu, a stavební firmě za ohleduplný přístup k nájemníkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…