Vsetín: Janišov čeká oprava cesty

17.06.2019 16:00

Radnice přistoupila k realizaci oprav místní komunikace v údolí Janišov. Důvodem je špatný technický stav vozovky, tedy celá řada výtluků a propadlých míst. Opravy si vyžádají částečné omezení provozu.

Vsetín: Janišov čeká oprava cesty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Cesta do Janišova je využívána především místními obyvateli, zajíždí zde ale i městská hromadná doprava. Provoz na silnici je tak vcelku hustý. Technický stav komunikace, která byla v minulosti jen místně opravována, si nyní vyžádal nákladnější opravu. Ta bude zahájena v nejbližších dnech.

Úsek, který se dočká opravy, začíná u prostřední autobusové zastávky a končí po přibližně 620 metrech směrem k točně v horní části údolí. Dojde zde k odfrézování svrchní části vozovky, na niž bude navazovat lokální sanace konstrukčních vrstev, výšková oprava poklopů kanalizačních šachet či očištění krajnic a žlabů od nánosů. Na závěr bude položena nová živičná vrstva vozovky a upraveny krajnice. „V době frézování bude silnice průjezdná po odfrézované vrstvě, při pokládce nového povrchu bude provoz místně omezen. Žádáme uživatele silnice o respektování přechodného dopravního značení, trpělivost a zvýšenou pozornost,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Oprava této části komunikace si vyžádá z městské pokladny uvolnění dvou milionů korun včetně DPH a provede ji na základě výběrového řízení firma Strabag. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…