Vsetín: Kontejnery u zahrádek od poloviny března

17.03.2022 13:44 | Tisková zpráva

Stejně jako v předcházejících čtyřech letech, i letos město Vsetín prostřednictvím své příspěvkové organizace Technické služby města Vsetína (TS) vychází vstříc občanům, kteří mají zahrádky v zahrádkářských koloniích. Rozestavuje do nich kontejnery určené pro uložení drobných větví z pěstebních ořezů ovocných stromů a keřů.

Vsetín: Kontejnery u zahrádek od poloviny března
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Kontejnery na větve budou umisťovány do vytipovaných lokalit nyní na jaře a dále pak na podzim dle časového harmonogramu, který najdete na internetových stránkách www.tsvs.cz. Jarní etapa je naplánována od 14. března do 5. května, na podzim pak budou kontejnery instalovány od 19. září do 10. listopadu. „Naplněné kontejnery následně multikára odveze do městské kompostárny, kde budou větve  seštěpkovány a dále zpracovány na kompost. Žádáme zahrádkáře, aby do kontejnerů nevkládali jiný biologický odpad, jako trávu, výhraby, listí a podobně, a samozřejmě komunální odpad či kamení,“ uvedla Jana Zvoníčková z TS. 
 
Kompost, který vzniká zpracováním získané dřevní hmoty, mohou občané města stejně jako v minulých letech získat bezplatně právě v kompostárně na Poschlé. Její provozní doba je v pondělí až pátek od 7 do 13 hodin. Zde také mohou lidé bezplatně odložit i objemnější větve ze svých zahrad.  
 
Harmonogram naleznete ZDE
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…