Vsetín: Lávka u průmyslovky projde obnovou

11.04.2022 21:23 | Tisková zpráva

Necelých 20 milionů korun bez DPH investuje město ze svého rozpočtu do obnovy lávky pro pěší a cyklisty přes Vsetínskou Bečvu u střední průmyslové školy strojnické. K předání staveniště došlo v pondělí 11. dubna. Po dobu rekonstrukce bude lávka uzavřena.

Vsetín: Lávka u průmyslovky projde obnovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zmíněná lávka se již delší dobu nachází v nevyhovujícím technickém stavu, kvůli němuž musela být například uzavřena i dvě přístupová schodiště na ni – jedno ve směru od Kolonky, druhé ve směru od průmyslovky, respektive od koupaliště.

„Nedobrou kondici lávky, pocházející z roku 1970, potvrdily odborné mostní prohlídky. Projektant nastínil několik možností řešení. Ve hře byla rekonstrukce, ale i demolice s následnou stavbou nového mostu. Nakonec jsme se v souladu s názorem statiků rozhodli pro zachování stávající lávky a její obnovu,“ řekl starosta Jiří Růžička s tím, že v loňském roce proběhly projekční práce.

Ty stavební, které budou prováděny převážně za úplné uzávěry, by měly skončit na přelomu listopadu a prosince letošního roku. Realizuje je na základě výsledků veřejné soutěže místní společnost TM Stav.

„Rozděleny budou na tři ucelené části, a to obnovu předmostí u průmyslovky, předmostí ze strany od Kolonky a obnovu tělesa samotné lávky,“ přiblížil starosta.

V rámci obou uvedených předmostí zhotovitel provede obnovu schodišť, zábradlí, přilehlých chodníků a nájezdových ramp při zachování jejich tvaru. V případě lávky projde úpravami celá její 60 metrů dlouhá konstrukce včetně zábradlí. Instalováno na ní bude také nové osvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …