Vsetín: Lávku u průmyslovky čeká obnova

19.03.2021 15:47

Radnice se pravidelně zabývá technickým stavem mostů, jež má město ve svém vlastnictví. Velkou pozornost v posledním období věnuje lávce pro pěší a cyklisty u průmyslovky, kterou čeká obnova.

Vsetín: Lávku u průmyslovky čeká obnova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Most u průmyslovky se již delší dobu nachází v nevyhovujícím technickém stavu, kvůli němuž musela být například uzavřena i dvě přístupová schodiště na ni – jedno ve směru od Kolonky, druhé ve směru od průmyslovky, respektive od koupaliště.

„Lávku, která pochází z roku 1970, jsme podrobili mostním prohlídkám, a ty potvrdily, že není celkově v dobré kondici. Projektant nám nastínil několik možností řešení. Ve hře byla rekonstrukce, ale i demolice a stavba zcela nového mostu. Nakonec jsme se rozhodli pro její zachování a obnovu,“ řekl starosta Růžička.

V letošním roce město na zpracování projektové dokumentace vyčlenilo 200 tisíc korun. „Zhotovitel ji má předložit do konce června. Podle rozsahu prací, jež bude třeba provést, se rozhodneme, zda k jejich realizaci přistoupíme ještě letos nebo až v příštím roce,“ uzavřel starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…