Vsetín: Maminky diskutovaly s místostarostou o problémech ve městě

03.06.2016 20:16

Rekonstrukce dětských hřišť, chybějící stojany na kola v centru města, nedostatek parkovacích míst u nemocnice, preventivní kampaň proti odhazování cigaretových nedopalků nebo postih majitelů psů, kteří neuklízí jejich výkaly.

Vsetín: Maminky diskutovaly s místostarostou o problémech ve městě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Tyto, ale i další problémy označily dnes v Rodinném a mateřském centru maminky na mateřské dovolené v rámci akce S námi pro vás za jeden provaz. Všechny problémy definované maminkami budou představeny na veřejném fóru s občany v úterý 7. června od 16 hodin ve velkém sále domu kultury.

V úvodu setkání představil místostarosta Tomáš Pifka řešení problémů, které obyvatelé označili za 10 největších v loňském roce. Patřila mezi ně rekonstrukce vlakového nádraží, stav Lidového domu, vybudování amfiteátru, modernizace školních kuchyní nebo bezpečnost a pořádek v Panské zahradě. „Jsem rád, že jsme se letos mohli sejít s maminkami na mateřské dovolené tady ve Sluníčku, kde jsou děti v bezpečném prostředí a je o ně postaráno, zatímco jejich mámy řeší problémy, které jim vadí,“ sdělil místostarosta Pifka s tím, že maminky na mateřské dovolené vidí jiné problémy, které jsou však také důležité. Poté už místostarosta odpovídal na dotazy, kterých se sešlo více jak třicet a byly pečlivě zapsány, aby byly projednány na fóru, které se bude konat v úterý 7. června. „Přijďte na veřejné fórum, a řekněte nám, jaký máte problém, dobrý nápad nebo námitku, aby se nám na Vsetíně společně žilo ještě lépe,“ zve občany za vedení vsetínské radnice místostarosta Tomáš Pifka.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…