Vsetín: Město rekonstruovalo dalších 9 bytů zvláštního určení

11.02.2024 7:29 | Tisková zpráva

Město Vsetín se dlouhodobě věnuje rekonstrukci bytů zvláštního určení. V loňském roce prošlo opravou dalších devět bytových jednotek v domech s pečovatelskou službou na ulicích Generála Klapálka a Pod Žamboškou.

Vsetín: Město rekonstruovalo dalších 9 bytů zvláštního určení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Byty v domech s pečovatelskou službou jsou v řadě případů ještě stále v původním stavu. Tedy i s vybavením několik desetiletí starým. Snažíme se je proto postupně opravovat, aby odpovídaly požadavkům dnešní doby,“ informoval místostarosta Jiří Růžička (KDU-ČSL) s tím, že stavební úpravy bytů zpravidla spočívají ve vybourání starého bytového jádra, podlah, původní kuchyňské linky, vany a WC. Následuje vyzdění příček, nanesení omítek a obkladů, montáž rozvodů vody, kanalizace, elektroinstalace a vzduchotechniky, položení podlah včetně krytin a také instalace nové kuchyňské linky, sprchového koutu a WC.

Dům na ulici Generála Klapálka č. p. 1846 v místní části Ohrada disponuje celkem 44 byty 1 + kk, z nichž osmnáct prošlo rekonstrukcí před loňským rokem. Vloni přišla řada na dalších šest jednotek, přičemž práce byly rovnoměrně rozděleny do dvou etap. Provedla je společnost Stabet, která za to inkasovala z městského rozpočtu 3,5 milionu korun včetně DPH.

V domech č. p. 1579 a 1580 Pod Žamboškou na Rybníkách město vlastní dohromady 64 bytů, z toho přesně polovina jednotek je o velikosti 1 + kk a druhá polovina o velikosti 2 + kk. Všechny jednopokojové byty již byly opraveny v minulosti, k tomu i jedenáct dvoupokojových. Vloni město rekonstruovalo další tři jednotky, z čehož dvě jsou v domě číslo 1580 a jedna v domě číslo 1579. V tomto případě dosáhly náklady na realizaci výše 2,5 milionu korun včetně DPH. Práce rovněž provedla společnost Stabet.

Pro rok 2024 plánuje radnice pokračovat v rekonstrukci bytů zvláštního určení. „Rozpočet města počítá na letošní rok s částkou 5 milionů korun na opravu osmi jednopokojových bytů v domě 1846 na ulici Generála Klapálka a s částkou 3,5 milionu korun na opravu tří dvoupokojových bytů v domě 1579 Pod Žamboškou,“ uzavřel místostarosta Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…