Vsetín: Mezinárodní týden turistiky na Valašsku slaví kulatiny

01.03.2021 13:55

Ačkoliv celý svět trápí pandemie koronaviru, kvůli níž se ruší drtivá většina sportovní, kulturních i společenských akcí, organizátoři Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku, jimiž jsou město Vsetín ve spolupráci s odbory oblasti KČT Zlínský kraj, připravují jeho jubilejní 30. ročník. Pokud to pandemická situace dovolí, proběhne 10. – 17. července. Turisté se mohou již nyní přihlašovat k účasti.

Vsetín: Mezinárodní týden turistiky na Valašsku slaví kulatiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Pandemická situace se sice v současnosti nevyvíjí příznivě, nechceme však zabrzdit přípravy všech akcí. Věříme, že se nám letos podaří jubilejní ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku uspořádat, byť bude třeba doprovázen určitými omezeními nařízenými vládou. Těmi jsme samozřejmě připraveni se řídit,“ uvedl starosta Jiří Růžička a současně připojil turistům pozvání: „Valašsko má stále čím překvapit a co nabídnout. V rámci tohoto týdne se můžete těšit jak na společná setkání, tak na výlety naší půvabnou krajinou po malebných stezkách v lesích i na lukách s krásnými výhledy, kolem skal a potůčků… Věřím, že zde zažijete báječný týden, na jehož přípravě jsme si dali jako pořadatelé záležet.“

Mezinárodní týden turistiky na Valašsku si za dlouhá léta svého konání vybudoval vynikající jméno, a cestu na Vsetín, který je pravidelně centrem jeho dění, si tak každoročně nacházejí turisté z celé naší republiky, ale i ze zahraničí. Jubilejní 30. ročník pořadatelé původně připravovali na loňský rok, z důvodu pandemie koronaviru jej však museli odložit. „Pandemie sužuje celý svět i v tomto roce, přesto věříme, že za dodržení všech aktuálně platných epidemiologických opatření se nám jej podaří letos uspořádat,“ uvedla jedna za pořadatelek Lenka Kováčová.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

Program 30. ročníku odstartuje v sobotu 10. července od 8 do 22 hodin prezencí přímo u organizačního štábu, který bude sídlit v 1. patře budovy městského úřadu na Svárově. „Slavnostně pak celou akci zahájíme tentýž den v 19.30 hodin ve velkém sále domu kultury,“ informovala Kováčová s tím, že zájemci o účast se mohou na MTTV přihlašovat již nyní a až do 30. června prostřednictvím webových stránek ZDE, e-mailem na adresy lenka.kovacova@mestovsetin.cz, iveta.balejova@mestovsetin.cz nebo poštou na adresu MěÚ Vsetín, OŠaK, Svárov 1080, 755 01 Vsetín.

A kam vlastně turisté v rámci 30. ročníku MTTV zavítají? Podívají se například k pramenům Bečvy, na Javorníky, do Strážovských vrchů, na Pustevny, Prženské paseky či k chaloupce se sušírnou ovoce paní Hruškové v Rokytnici, která byla vyhlášena Lidovou stavbou Zlínského kraje za rok 2019. „V rámci každého dne budou vyznačeny dvě trasy – kratší o délce 10 – 15 kilometrů a delší o délce 20 – 30 kilometrů,“ přiblížila Kováčová, která upozornila, že turisté se musí přihlásit k účasti na jednotlivých vycházkách nejpozději den předem v sídle organizačního štábu.

„Za symbolický poplatek 50 korun přitom obdrží startovací list s mapkou vybrané trasy a dalšími potřebnými informacemi,“ dodala Kováčová s tím, že podrobněji se o Mezinárodním týdnu turistiky na Valašsku dozvíte na webových stránkách ZDE nebo na webu města (ZDE), a to v sekci Volný čas, kapitola Sport a turistika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…