Vsetín: Mezinárodní týden turistiky na Valašsku spustil registraci

27.01.2023 18:11 | Tisková zpráva

Město Vsetín ve spolupráci s odbory oblasti KČT Zlínský kraj připravuje 32. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku (MTTV). Uskuteční se 13. – 18. července a nabídne několik novinek. Registrace účastníků z řad turistů a stejně jako vloni i cykloturistů je již spuštěna.

Vsetín: Mezinárodní týden turistiky na Valašsku spustil registraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Na přání zejména pracujících účastníků MTTV, kteří si k nám přijíždějí užít prodloužený víkend, začneme letos první trasou již v pátek, nikoliv až v neděli jako v minulých letech. Stihnou tak toho v případě nedělního odjezdu více než dříve,“ zmínil jednu z novinek místostarosta pro oblast cestovního ruchu Petr Kudlík (ANO 2011) a pokračoval: „Nově vypíšeme pro každý den i pohodové trasy o délce kolem 10 kilometrů. Na druhou stranu pak premiérově nabídneme i turistický maraton v podobě dálkového pochodu tak zvanou Valašskou podkovou, jehož délka dosahuje téměř stovky kilometrů a který budou moci ti nejzdatnější absolvovat kdykoliv v průběhu konání MTTV.“

Program 32. ročníku MTTV odstartuje ve čtvrtek 13. července od 9 do 22 hodin prezencí u organizačního štábu, který bude poprvé sídlit v Turistickém a informačním centru na Dolním náměstí. „Slavnostně pak celou akci zahájíme tentýž den v 19 hodin na Dolním náměstí, při nepřízni počasí ve velkém sále Domu kultury,“ informovala jedna z pořadatelek Lenka Kováčová s tím, že zájemci o účast se mohou přihlašovat již nyní prostřednictvím webových stránek nebo poštou na adresu MěÚ Vsetín, odbor školství a kultury, Svárov 1080, 755 01 Vsetín. „Účastnický poplatek na celou akci uhrazený do 30. května je za zvýhodněnou cenu 200 korun, po uvedeném datu činí 300 korun. Jednodenní účastnická platba je rovněž do 30. května za zvýhodněnou cenu 80 korun, poté 100 korun. Pro děti do 15 let, členy KČT a držitele karty KST jsou připraveny slevy,“ upřesnila Kováčová a dodala, že v ceně je zahrnut odznak MTTV, pamětní list, razítka IVV do záznamníků, na požádání i příležitostná razítka do Vandrbuchů a drobné občerstvení na trase.

A kam vlastně (cyklo)turisté v rámci 32. ročníku MTTV zavítají?

V pátek 14. července se vypraví na Lačnovské skalní útvary a o den později Cyrilometodějskou stezkou do Valašského Meziříčí. V neděli 16. července bude připraven výlet za krásami Bílých Karpat do slovenské Bošáce. V pondělí 17. července se účastníci podívají k vrcholu Jahodný nad Leskovcem a následující den absolvují trasu přes Janišovský vrch. „V rámci každého dne budou vyznačeny dvě turistické trasy – kratší o délce 10 – 15 kilometrů a delší o délce 20 – 30 kilometrů. Své trasy budou mít i cykloturisté. Podrobný popis tras s mapkou získají účastníci u prezence,“ řekla Kováčová.

Podrobněji se o Mezinárodním týdnu turistiky na Valašsku dozvíte na webových stránkách ZDE nebo facebookovém profilu ZDE.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…