Vsetín: Obnova cest na Sychrově a v Rokytnici pokračuje

14.10.2019 21:10

V průběhu září začaly rozsáhlé opravy místních komunikací na Sychrově a v Rokytnici, nyní stále probíhají práce na obou sídlištích.

Vsetín: Obnova cest na Sychrově a v Rokytnici pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Na Sychrově je vyfrézován první úsek komunikace. Jedná se o cca 400 metrů cesty, od ulice Plotky po zatáčku u školy. Momentálně se pracuje na demontáži původních obrub. Následně proběhne částečná výměna ložné vrstvy, výšková úprava poklopů kanalizace, pokládka nových obrubníků a nakonec pokládka nové živičné vrstvy. Ta bude instalována vždy na polovinu vozovky tak, aby byl zachován průjezd vozidel. Práce budou dále pokračovat ve vrchní části sídliště. V této etapě se silnice nebude opravovat v zatáčce nad tělocvičnou základní školy. Tato část bude realizována při plánované výstavbě točny pro autobusy.

Na ulici Okružní v Rokytnici se opravuje celkem 312 metrů dlouhý úsek od vjezdu do sídliště u domu č. p. 420 po dům č. p. 445, tedy v části ulice, kde je komunikace nejvíce poškozena. Součástí prací jsou také úpravy parkovišť a úseku chodníku u parkoviště před domem č. p. 450. Momentálně probíhají práce na parkovištích, následovat bude frézování a výměna povrchu další části komunikace.

„Chtěl bych poděkovat obyvatelům sídlišť za trpělivost a také řidičům za respektování přechodného dopravního značení. I když situace s parkováním není jednoduchá, spolupráce řidičů umožňuje hladký průběh stavby, “ sdělil starosta Jiří Růžička s tím, že na práce má firma Strabag celkem 110 dní od předání staveniště. „Projekt Obnova místních komunikací Rokytnice a Sychrov je hrazen z rozpočtu města a vyjde celkem na 7,5 milionu korun bez DPH. Z toho sychrovská část si vyžádá 4, 5 milionu, Rokytnice téměř 3 miliony bez DPH,“ dodal starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…