Vsetín: Obyvatelé hlasovali v anketě o TOP problémů a příležitostí

09.10.2022 11:38 | Tisková zpráva

Do konce srpna měli občané možnost hlasovat v anketě o TOP 11 problémů a příležitostí města Vsetína. Nejvíce hlasů, a to 147, získalo Zavedení MHD na Hrbovou a Sychrov. S výsledky hlasování se 21. září seznámila rada města a v příštím období se bude zabývat možnostmi realizace jednotlivých požadavků.

Vsetín: Obyvatelé hlasovali v anketě o TOP problémů a příležitostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Radnice v rámci projektů místní Agendy 21 a Zdravé město Vsetín každoročně organizuje veřejné fórum S námi pro vás za jeden provaz. Letos se uskutečnilo 15. června a vzešly z něj příležitosti a problémy, které byly následně podrobeny hlasování na internetové platformě Mobilní rozhlas na webu města Vsetín. „Občané měli možnost svými hlasy stanovit pořadí témat, jimiž by se mělo vedení v příštím období přednostně zabývat,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka (STAN), který má projekt místní Agendy 21 a Zdravého města Vsetín ve své gesci.

Hlasování skončilo 30. srpna a výsledky byly předloženy radě města. A jak si témata v hlasování vedla?

Prvenství se 147 hlasy získalo Zavedení MHD na Hrbovou a Sychrov, na 2. místě skončilo Navýšení finanční podpory sociálních služeb z Města Vsetín se 129 hlasy a 3. příčku obsadilo téma Více sportovišť pro florbal se 101 hlasy. Další pořadí bylo následující: 4. Motivace a podpora chybějících specializovaných lékařů a zdravotních sester (nabídka bytů a ordinací) 90 hlasů, 5. Oprava chodníků a komunikace na Dolním náměstí 43 hlasů, 6. Lepší „PR“ kulturních a sportovních akcí, jednotný portál 34 hlasů, 7. Sdílená kola a koloběžky, 8. Vybudování venkovního amfiteátru 29 hlasů, 9. Zlepšení povrchu pěšin v Panské zahradě 20 hlasů, 10. – 11. Zaměstnat pod Městem Vsetín školního psychologa a právníka pro školské organizace 18 hlasů, 10. – 11. Rozšíření a trvalá obnova venkovního mobiliáře v areálech MŠ a ZŠ (ve školních družinách) 18 hlasů.

„Rada města vzala výsledky hlasování občanů na vědomí a bude se možnostmi jejich realizace zabývat,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL) s tím, že například problematice zavedení hromadné dopravy do sídliště Sychrov se již vedení města delší čas věnuje. „Máme připraven projekt vybudování točny poblíž parkoviště nad sychrovskou školou a také zpracovánu studii průjezdu autobusu sídlištěm včetně možnosti umístění zastávky na ulici Bratří Hlaviců nad restaurací Max. Po výstavbě zastávek i točny a úpravě autobusových spojů by bylo možné zajíždění MHD i do horní části sídliště. V souvislosti s požadavkem na zavedení hromadné dopravy na Hrbovou musíme prověřit možné způsoby, jak dopravu především seniorů do tohoto sídliště vyřešit. Nyní mohou lidé nejen v této lokalitě využít služeb Senior taxi,“ uvedl starosta.

Problematiku motivace a podpory chybějících lékařských profesí by zase mohla pomoci vyřešit v září schválená Pravidla podpory společensky významným profesím. Ta počítají s možností přednostně přidělit určeným profesím byty, pronajmout za výhodných podmínek prostory či poskytnout jim dotaci například na vybavení ordinace, a to až do výše půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…