Vsetín: Očkování bez předchozí registrace mimořádně i v sobotu

05.08.2021 20:33

Očkovací místo ve sportovní hale Na Lapači ve Vsetíně bude mimořádně otevřeno i v sobotu 7. srpna 2021 od 8.00 do 13.00 hodin. Využít jej mohou k očkování proti Covid-19 zájemci starší 16 let, a to bez předchozí registrace a rezervace termínu. Dospělí starší 18 let si mohou vybrat mezi dvoudávkovou vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer a jednodávkovou vakcínou Janssen od společnosti Johnson & Johnson.

Vsetín: Očkování bez předchozí registrace mimořádně i v sobotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Reagujeme tak na zájem lidí, kteří se ptali po očkování o víkendu. Jak jsme již uvedli, chceme maximálně využít kapacitu očkovacího místa Na Lapači. Pokud bude o sobotní očkování zájem, pokusíme se akci do konce srpna ještě zopakovat,“ uvedla ředitelka Vsetínské nemocnice Věra Prousková. Připomenula, že nájemní smlouva ve sportovní hale je uzavřena do konce srpna. „Nejpozději prvního září sportovcům halu uvolníme a očkování přesuneme zpět do Vsetínské nemocnice,“ informovala již dříve.

Očkování bez předchozí registrace a rezervace termínu zahájila Vsetínská nemocnice od středy 28. července 2021. První den této možnosti využilo 66 lidí, další pracovní dny okolo padesátky. Pro zájemce starší šestnácti let je očkování bez předchozí registrace k dispozici každý všední den od 8.00 do 14.00 hodin. Děti ve věkové kategorii 12-15 let mohou k očkování bez registrace přicházet v doprovodu zákonného zástupce pouze jeden den v týdnu, a to ve čtvrtek mezi dvanáctou a čtrnáctou hodinou, kdy je v očkovacím centru přítomen pediatr. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…