Vsetín: Oprava čtyř místních komunikací

17.07.2022 16:34 | Tisková zpráva

V nadcházejících dnech budou zahájeny opravy čtyř místních komunikací ve vlastnictví města. Dotknou se ulic Potůčky, Strmá, Moskva a Dělnická. Radnice do nich investuje bezmála 8 milionů korun bez DPH.

Vsetín: Oprava čtyř místních komunikací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Dobrý technický stav komunikací je základním předpokladem pro bezpečnost silničního provozu, proto dbáme na jejich průběžné komplexní opravy. V tuto chvíli tak například probíhá oprava komunikace ve staré Rokytnici a v dalších čtyřech lokalitách v nejbližších dnech odstartují,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Jako první by měla být zahájena oprava místní komunikace v Potůčkách, a to na téměř 500 metrů dlouhém úseku od tamní restaurace po točnu. Provede ji společnost PORR, která za to inkasuje 1,281 milionu korun bez DPH. Předání staveniště proběhlo v polovině června, nyní probíhají přípravné práce. Ty stavební mají být realizovány do konce srpna.

V polovině července plánuje radnice předat staveniště u dalších tří oprav místních komunikací. Na ulici Strmá na Horním městě ji provede společnost Martin Urban. Oprava 160 metrů dlouhého úseku mezi křížením s ulicí Jabloňová a napojením na ulici Na Vyhlídce se bude v tomto případě týkat nejen místní komunikace, ale také ji lemujícího chodníku a součástí budou i vegetační úpravy. Realizace má trvat do poloviny září a vyžádá si z rozpočtu města zhruba 3 miliony korun bez DPH.

Časově shodný harmonogram je u opravy místní komunikace na ulici Moskva v Rokytnici. I zde, na 100 metrů dlouhém úseku navazujícím na ulici Okružní, se stavební práce dotknou kromě komunikace i chodníků a v plánu jsou také vegetační úpravy. Vítěz veřejné zakázky, jímž je společnost Martin Urban, inkasuje za jejich provedení 1,5 milionu korun bez DPH.

Čtvrtá ze zmíněných oprav se týká místní komunikace na ulici Dělnická na Trávníkách. Na 150 metrů dlouhém úseku mezi kříženími s ulicemi Jiráskova a Josefa Sousedíka provede společnost COLAS CZ opravu jak komunikace, tak chodníků. Namísto stávajícího zábradlí před vstupem do objektu družiny základní školy Trávníky, které odděluje pás pro chodce od vozovky, budou osazena betonová svodidla s dvoumadlovým ocelovým zábradlím. Veškeré stavební práce v této lokalitě mají být hotovy v závěru srpna. Cena zakázky je téměř 2 miliony korun bez DPH.

„V souvislosti s uvedenými opravami místních komunikací žádám obyvatele dotčených lokalit a účastníky silničního provozu o trpělivost, ale především o dodržování přechodného dopravního značení,“ uzavřel starosta Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…