Vsetín: Polským studentům se nejvíce líbila zeleň ve městě nebo dopravní hřiště

15.06.2016 7:31

Desáté výročí vzájemného přátelství oslavili během dvoudenní návštěvy Vsetína studenti základní školy z Bytomi s družební ZŠ Trávníky. Kromě prohlídky vsetínského zámku, Panské zahrady nebo Dolního náměstí navštívili polští studenti i vsetínskou radnici, kde je ve čtvrtek 9. června přivítala místostarostka Simona Hlaváčová.

Vsetín: Polským studentům se nejvíce líbila zeleň ve městě nebo dopravní hřiště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Cílem mezinárodní spolupráce mezi našimi školami je pravidelný kontakt jejich žáků. Děti tak mají možnost rozvíjet přátelství a komunikovat spolu v anglickém jazyce, který si tak lépe procvičují,“ řekl Libor Slováček, ředitel hostitelské ZŠ Trávníky s tím, že obě školy se také vzájemně účastní výtvarných či fotografických soutěží.

Polské děti si po příjezdu na Vsetín prohlédly centrum města, zavítaly na vsetínský zámek včetně zámecké věže. V pátek pak vyrazili polští studenti do ZOO Lešná a po společném obědě na ZŠ Trávníky je pak čekalo společné sportovní utkání ve volejbalu.

„Jsem ráda, že se polským studentům u nás na Vsetíně líbilo, a že ocenili nejen perfektní vybavení počítačových i jazykových učeben, ale také zeleň v centru města a příjemné prostředí, které my už ani nevnímáme a je pro nás samozřejmostí,“ připomněla místostarostka Simona Hlaváčová a dodala: „Podle slov pedagogů i samotných studentů se jim však nejvíce líbilo dopravní hřiště na ZŠ Trávníky, kde si mohli vyzkoušet i šlapací autíčka.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…