Vsetín: Problematickým nájemníkům radní zkrátili smlouvy

26.04.2019 7:35

Vsetínští radní schválili žádosti sedmi uživatelů obecních bytů o prodloužení nájmů. Šesti byly smlouvy prodlouženy o půl roku, tedy do listopadu 2019, jednomu nájemci pouze o tři měsíce.

Vsetín: Problematickým nájemníkům radní zkrátili smlouvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Nájemníci, kteří nyní požádali o prodloužení smluv, nesplnili všechny podmínky pro užívání bytů. Z tohoto důvodu jim byla smlouva prodloužena pouze o šest měsíců, v jednom případě je ze strany města smlouva prodloužena pouze o tři měsíce, “ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová. „Hlavními problémy byly nevyřešené finanční závazky k městu a v jednom případě zhoršený technický stav bytu,“ doplnila Hlaváčová.

S bezproblémovými nájemníky se prodlužuje smlouva zpravidla o jeden rok, ovšem kvůli špatné platební morálce nebo nedodržování jiných podmínek užívání bytu může Rada města schválit nájemní smlouvu na kratší dobu.

Vsetín má 539 obecních bytů, z toho je 35 je tzv. startovacích bytů a 258 bytů je v domech se zvláštním určením, které obývají především senioři. Přidělování bytů má svá specifická pravidla, která schvaluje Rada města Vsetína. U všech bytů je však podmínkou bezdlužnost vůči městu. Celkový dluh současných nájemníků vůči městu Vsetín je 406 022 Kč (stav ke 23. 4.).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…