Vsetín: Radní finančně podpořili pobytová lůžka v hospici i Potravinovou banku

21.05.2019 6:32

Rada města Vsetína se na svém zasedání 15. května zabývala žádostmi o takzvané individuální dotace pro neziskové organizace, které působí v sociální sféře.

Vsetín: Radní finančně podpořili pobytová lůžka v hospici i Potravinovou banku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Radní rozdělili bezmála 50 000 Kč neziskovým organizacím. Mezi podpořenými byla mimo jiné Citadela z Valašského Meziříčí. Ta poskytuje jednak hospicovou péči, jednak odlehčovací služby. Pobytová lůžka využívají senioři a nemocné osoby, které potřebují profesionální péči při jejich odchodu. Finanční podpora byla schválena jak na pobytová lůžka, tak na služby pro rodiny, starající se o tyto osoby doma.

„Jsme si vědomi, že pobytová hospicová péče je v závěru života potřebná. Služba je poskytovaná každoročně i občanům Vsetína. To byl hlavní důvod pro schválení finančních prostředků ve výši 27 000 korun pro Citadelu. Potravinová banka byla podpořena 15 000 korunami,“ informovala místostarostka Simona Hlaváčová, která má ve Vsetíně na starost sociální oblast.

Potravinová banka Zlínského kraje je neziskovou organizací, která uskladňuje potraviny pro potřebné. Finanční prostředky uvolněné z Rady města budou využity k distribuci potravin z banky k potřebným.

Poslední žádost, kterou radní schválili, byla pro organizaci Elim, jenž pomáhá lidem bez domova. Dotace jim poslouží k zaplacení pronájmu zahrady a dvora, kterou využívají klienti zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…