Vsetín: Radnice otevřela hřiště, navržené občany pro hendikepované

25.08.2022 14:43 | Tisková zpráva

Hřiště s prvky pro osoby s těžkým postižením, které radnice nechala vybudovat jako vítězný projekt participativního rozpočtu 2020 v ulici U Bečvy nedaleko splavu na Ohradě, je oficiálně otevřeno veřejnosti. Současně pak odstartovala stavba včelína v prostoru semetínského arboreta, tedy realizace vítězného projektu participativního rozpočtu 2021.

Vsetín: Radnice otevřela hřiště, navržené občany pro hendikepované
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zmíněné hřiště ve vnitřním prostoru točny na ulici U Bečvy začala budovat společnost Hřiště 8D v závěru loňského roku. Do jeho konce zvládla podstatnou část prací včetně osazení herních prvků. Letos měla v plánu dokončit především terénní úpravy a dopadové plochy. „Právě ty ale opakovaně předala z hlediska bezpečnosti v nevyhovujícím stavu, a tak musela sjednat nápravu. Nyní je již hřiště v pořádku a mohlo být tedy uvedeno do provozu,“ uvedl starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL) s tím, že celý prostor je koncipován pro osoby s těžkým postižením, ale přístupný je samozřejmě i ostatním uživatelům.

Anketa

Je finální podoba Síkelova úsporného tarifu dostatečná?

hlasovalo: 17662 lidí

„Součástí hřiště jsou různé houpačky včetně bezbariérových, trampolína, lanová pyramida, věžička se skluzavkou, pružinové houpadlo, naučné panely a samozřejmě mobiliář. Celý prostor je oplocen,“ vyjmenoval místostarosta Pavel Bartoň (ANO 2011) a dodal, že stavba hřiště přišla vsetínskou radnici na rovný jeden milion korun.

Zatímco realizace vítězného projektu z participativního rozpočtu 2020 je u konce, v případě toho nejlepšího z loňského roku se právě začíná. „Předáním staveniště v těchto dnech odstartovala v semetínském arboretu stavba výukového včelína, který bude po dokončení přístupný široké veřejnosti. Návštěvníci tam budou seznámeni s životem a chovem včel a způsobem zpracování včelích produktů. Stavba bude přitom architektonicky sladěna s celkovou koncepcí arboreta,“ přiblížil místostarosta Bartoň, podle nějž si realizace vyžádá rovněž jeden milion korun bez DPH a trvat by měla do začátku října.

A jaký je aktuální stav participativního rozpočtu pro rok 2022? Občané Vsetína do něj předložili tři návrhy projektů, které veřejnosti představí v pondělí 12. září od 16 hodin ve společenském sále Masarykovy veřejné knihovny na Dolním náměstí. Hned od následujícího dne bude spuštěno hlasování, ve kterém občané rozhodnou, který z navržených projektů se v příštím roce, respektive nejpozději do poloviny roku 2024 dočká realizace. Hlasování bude probíhat až do 31. října a o jeho formě budeme včas informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…