Vsetín: Regenerace Luhu je u konce

29.07.2021 21:44

Regenerace sídliště Luh se v těchto dnech definitivně uzavírá. Její realizace probíhala postupně během sedmi let a stejného počtu etap. Město do ní i za podpory dotačních prostředků investovalo přes 55 milionů korun.

Vsetín: Regenerace Luhu je u konce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

S regenerací sídliště Luh, která navázala na obdobné projekty v místních částech Sychrov, Jasenka, Rokytnice a Kolonie, započala radnice v roce 2015. Za sedm let se obyvatelé Luhu dočkali oprav chodníků, místních komunikací, ploch pro kontejnery na komunální i tříděný odpad, úprav i stavby parkovacích ploch či dětských hřišť a sportovišť. Obnovy se dočkala i zeleň. Revitalizace se tak v této části Vsetína dotkla prakticky všech veřejných ploch, které jsou v majetku města.

Závěrečná sedmá etapa, jejímž zhotovitelem se stala společnost sport cité + z Bílovic, započala již v říjnu loňského roku. „Veškeré práce v rámci této etapy se týkaly městských pozemků v okolí bytového domu na ulici Svornosti číslo 1811. Během loňského roku zhotovitel stihl dokončit stavební úpravy parkoviště, odvodňovacích žlabů a zpevněných ploch,“ uvedl starosta Jiří Růžička a pokračoval: „V roce letošním na to navázaly úpravy stávajícího multifunkčního hřiště, výstavba dvou dětských hřišť s herními prvky pro věkové kategorie 2 – 6, respektive 6 – 12 let, opravy chodníků, obměn mobiliáře a sadové úpravy včetně výsadby stromů.“

Realizace sedmé etapy přišla na 5,23 milionu korun včetně DPH, z nichž 2,5 milionu pokryla dotace Státního fondu podpory investic. „Celkově pak bylo do regenerace Luhu investováno od roku 2015 více než 55 milionů korun. Zhruba 17,5 milionu z této částky pak tvoří finanční prostředky z dotačních titulů,“ doplnil starosta Růžička s tím, že v obnově sídlišť hodlá radnice pokračovat i v následujících letech. Již příští rok by měla odstartovat regenerace Rybníků, která bude rovněž rozložena do několika let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…