Vsetín: Rozklikávací rozpočet zpřístupňuje hospodaření města

10.03.2018 16:04

Již čtvrtým rokem je občanům Vsetína na webových stránkách města k dispozici on-line nástroj Rozklikávací rozpočet. Tento systém se stal základem informování občanů o hospodaření města. Poskytuje aktuální data o plnění rozpočtu v daném roce, ale také zpětně přehled o hospodaření až do roku 2013.

Vsetín: Rozklikávací rozpočet zpřístupňuje hospodaření města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Rozklikávací rozpočet usnadňuje občanům přístup k informacím. Díky on-line náhledu nemusejí podávat písemné dotazy na hospodaření města. Aktuální informace jsou jim rychle k dispozici na webu,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička s tím, že měsíčně využívají možnost náhledu do rozpočtu města desítky občanů.

„Základem této aplikace je vnitřní informační systém Business Ingteligence, který poskytuje denní náhled na vývoj plnění rozpočtu města. Díky tomu umožňuje Rozklikávací rozpočet podrobné sledování finančních toků v oblasti příjmové i výdajové,“ přiblížil aplikaci manažer kvality radnice Pavel Pelc a doplnil: „V oblasti investic je možné nahlédnout až do úrovně jednotlivých faktur, respektive zhotovitelů jednotlivých akcí.“

Město Vsetín patří díky zavedení Rozklikávacího rozpočtu k municipalitám, které ve své praxi využívají ekonomické nástroje efektivního a transparentního řízení úřadu. Načítání dat do aplikace se navíc děje automaticky, takže nepředstavuje zátěž pro úřad.

Zájemci z řad občanů se k informacím o vývoji rozpočtu dostanou přímo z hlavní webové stránky města www.mestovsetin.cz. Při hledání požadovaných dat stačí zadat v levém horním rohu obrazovky rok a potvrdit. Dle další nabídky lze vybírat z oblastí, které vás zajímají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…