Vsetín: Starosta posnídal s žáky základních škol

31.05.2015 10:32

Netradičně posnídali v pátek 29. května vybraní žáci vsetínských základních škol. Namísto doma je čekala připravená snídaně na vsetínské radnici ve společnosti starosty města Jiřího Čunka a místostarostů Simony Hlaváčové a Tomáše Pifky. Vedení radnice tímto chtělo dětem poděkovat za jejich píli ve škole či za práci ve školních parlamentech.

Vsetín: Starosta posnídal s žáky základních škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Každá ze vsetínských základních škol vyslala na snídani se starostou dva vybrané žáky, pro které mělo být setkání se zástupci vedení města malou odměnou za jejich školní i mimoškolní činnost u příležitosti Mezinárodního dne dětí. Školáci tak dostali možnost diskutovat s politiky o tom, co se jim ve Vsetíně líbí, ale také o tom, co by se podle nich mělo změnit. A názory to byly opravdu zajímavé a ve většině případů pro naše město lichotivé. Podle dětí je Vsetín velice příjemné místo k životu především tím, že nejde o žádné velkoměsto, líbí se jim, že je v něm i v jeho okolí mnoho zeleně, je zde řada možností vyžití ve volném čase… Jsou však podle nich i oblasti, které by se vylepšit daly. Řada školáků poukazovala na nedostatek sportovišť v některých sídlištích. Další si všímali i prostředí přímo ve svých školách. Těm z Ohrady by se například líbilo, kdyby byla zrekonstruována jejich školní kuchyně, Rokytničtí zase poukazovali na nutnost výměny oken, a děti z Trávníků by zase přivítaly rekonstrukci školního hřiště.

Členové vedení radnice názorům školáků bedlivě naslouchali a tak není vyloučeno, že jejich podněty se postupně dostanou na stůl i při projednávání budoucích městských investic. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …