Vsetín: Trávnická škola se pyšní novým sportovištěm

03.09.2020 17:57

Základní škola Trávníky se od počátku nového školního roku dočká krásného sportovního areálu určeného jak pro míčové sporty, tak pro atletické disciplíny. Během uplynulých měsíců investovala radnice do stavebních prací v místech původního školního hřiště 12,3 milionu korun bez DPH.

Vsetín: Trávnická škola se pyšní novým sportovištěm
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Již loni radnice nechala zpracovat projekt rekonstrukce školního sportoviště a do rozpočtu na letošní rok zařadila prostředky na první etapu jeho realizace. Původní asfaltové hřiště pocházející z 50. let 20. století už totiž zdaleka nesplňovalo současné požadavky.

„Po výběrovém řízení na zhotovitele stavby, které vyhrála firma sportcité+ s. r. o. z Bílovic s cenou 12,3 milionu korun bez DPH, tak mohly začít první práce, které spočívaly v odstranění původního asfaltového povrchu hřiště,“ uvedl starosta Jiří Růžička. Následná „koronavirová“ omezení sice přinesla dodavateli některé problémy, s nimiž se ale nakonec vyrovnal a drží původní harmonogram, podle něhož má být vše hotovo do konce prázdnin.

Postupně tak na ploše mezi školou a objektem školní družiny vyrostlo víceúčelové hřiště o rozměrech 50 x 30 metrů, jež je určené pro míčové sporty, například pro volejbal, minikopanou, basketbal či tenis opatřené vysokým oplocením. Hřiště obepíná třídráhový atletický ovál o délce 200 metrů. Nechybí ani sektory pro další disciplíny, jako je skok vysoký a daleký, vrh koulí, rozcvičiště a sprinterská třídráha o délce 82 metrů. „Všechny povrchy jsou ze speciální hmoty, která je odpružená a je tak šetrná ke zdraví sportovců,“ přiblížil ředitel školy Libor Slováček s tím, že celý areál je vybaven moderním mobiliářem. Součástí projektu jsou také některé chodníky ze zámkové dlažby, příprava pro veřejné osvětlení a část zatravnění. Zbylé nové chodníky, samotné osvětlení, úprava zeleně a dětské hřiště či fitness prvky budou zrealizovány až následně. 

„Po již provedených opravách na hřišti u ZŠ Ohrada a stavbě nového sportoviště u ZŠ Sychrov je trávnická škola další v pořadí, která má krásný moderní sportovní areál. Věřím, že se zde bude všem dobře sportovat a hřiště i atletický ovál budou hojně využívány nejen školou a její družinou, ale také veřejností,“ řekl místostarosta pro oblast školství Tomáš Pifka.

Současně s pracemi na venkovním sportovišti procházely opravou (resp. práce zde finišují) i šatny pro tělocvik ve spojovacím krčku mezi tělocvičnami a učebnovým pavilonem. Právě ony budou nově sloužit nejen pro tělocvičny, ale i pro sportující na novém školním hřišti. Dochází v nich k modernizaci sprchových kójí, místo nichž budou nyní moderní „otevřené“ sprchy, je položena nová dlažba ve sprchách a povrch v šatnách, omítky, izolace, kanalizace, vzduchotechnika a elektroinstalace. Součástí akce je i oprava se dalších místností a prostor, které slouží jako prádelna, sklad kol a dalších pomůcek pro dopravní hřiště. „Všechny práce měly být dokončeny v srpnu. Narazili jsme však nečekaně na problémy se starou kanalizací, které jsme museli odstranit, takže k předání díla by mělo dojít ke konci září,“ uvedl Pifka s tím, že původně měla akce stát 3,3 milionu korun, z důvodu nutných oprav kanalizace se však celková částka zvýší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…