Vsetín: Tři nové byty pro seniory

05.10.2017 21:16

Závěrečnou kolaudací skončily před několika dny stavební práce v bytovém domě č. p. 1846 na Ohradě. Z jednoho třípokojového bytu díky nim vznikly tři bytové jednotky o velikosti 1+kk.

Vsetín: Tři nové byty pro seniory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Bytový dům č. p. 1846 obývají vsetínští senioři. Ve snaze zajistit jim co nejpohodovější bydlení radnice, která je majitelem objektu, již v loňském roce instalovala nový domovní výtah a plánuje i další etapy rekonstrukce tohoto objektu.

Ve snaze rozšířit počet bytových jednotek a využít nevyužívaný prostor přistoupilo v letošním roce město ke stavebním úpravám původně správcovského bytu 3+kk. Byla zde provedena výměna stávajících starých dřevěných oken za nová plastová, demontáž původního bytového jádra, vyzdění příček třech nových bytových jader, nová instalace elektřiny, vody, vzduchotechniky, zdravotechniky a ústředního topení. Poté následovaly omítky stěn a stropů, nové nášlapné vrstvy podlah, osazení nových dveří, kuchyňských linek, šatních skříní či montáž protipožárních čidel. „Získali jsme tak tři nové útulné byty o velikosti 1+kk s moderní koupelnou vybavenou sprchovým koutem, do něhož bude i pro seniory nenáročný přístup,“ informoval místostarosta Tomáš Pifka s tím, že nové byty byly nabídnuty stávajícím nájemníkům domu pod podmínkou, že svůj starý byt vrátí městu.

Letošní úpravy v domě č. p. 1846 si vyžádaly z městského rozpočtu necelý milion korun bez DPH. Stavební firma je začala realizovat na počátku července a dokončila je koncem září.

Město do budoucna počítá s dalšími investicemi do tohoto objektu, v němž je nyní 40 bytů. „Máme již zpracovánu projektovou dokumentaci na rekonstrukci celého domu, jejíž součástí by mělo být zateplení fasády, výměna oken, nová střecha, ale také výměna stupaček, podlahovin a rekonstrukce koupelen,“ řekl dále místostarosta, podle něhož termín uskutečnění těchto plánů bude záviset na úspěšnosti žádosti o dotaci od Státního fondu životního prostředí. „Tuto žádost hodláme podat již v příštím roce,“ uzavřel Pifka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…