Vsetín: Valašské záření nabídne v centru města zábavu pro celou rodinu

10.09.2020 19:31

V pátek 11. září a v sobotu 12. září proběhne na Vsetíně tradiční Valašské záření. Dvaadvacátý ročník multižánrového festivalu, který nabídne v centru města zábavu pro celou rodinu, pořádají Dům kultury Vsetín ve spolupráci s městem Vsetín. „Věřím, že si lidé festival užijí i přes omezení související s ochranou před onemocněním COVID- 19,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička.

Vsetín: Valašské záření nabídne v centru města zábavu pro celou rodinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Diváky čeká zajímavý kulturní program, například Naďa Urbánková s kapelou Bokomara, Dan Bárta a Illustratosphere nebo Anna K. Jediný placený koncert bude v pátek v budově domu kultury, kde vystoupí kapela No Name. Rád bych také všechny pozval na sobotní Tajný koncert. Já osobně už vím, kdo vystoupí a mohu prozradit, že je se na co těšit,“ přiblížil místostarosta Pavel Bartoň.

Letošní rok čeká Valašské záření speciální návštěvní řád, který je a bude průběžně přizpůsobován platným nařízením Ministerstva zdravotnictví ČR. „V centru města budou vytvořeny dva oplocené sektory, a díky tomu budeme mít pod kontrolou počet návštěvníků,“ vysvětluje ředitelka Domu kultury Petra Vaňková a pokračuje: „Letošní Záření bude také jiné například v tom, že dojde k omezení počtu stánků. Nebude zkrátka o konzumu, ale o kultuře.“

Kvůli festivalu čekají centrum města změny v dopravě: Od čtvrtku do neděle je uzavřena ulice Svárov, v místech od křižovatky s ulicí Tyršova po Dolní náměstí, pro veškerý silniční provoz. Zastávka MHD „Vsetín - náměstí“ je pro oba směry od čtvrtečního podvečera do pondělního rána přemístěna na ulici na Příkopě (u prodejny Albert).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…