Vsetín: Zastupitelé podpořili kulturní organizace opět téměř třemi miliony

30.12.2020 19:31

Vsetínští zastupitelé 16. prosince schválili rozdělení finančních prostředků v rámci Programu pro poskytování dotací v oblasti kultury na rok 2021. Celkem 15 subjektů, které požadovaly v součtu 3,7 milionu korun, podpořili částkou 2,82 milionu korun.

Vsetín: Zastupitelé podpořili kulturní organizace opět téměř třemi miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Podpora v rámci zmíněného programu v posledních letech rostla. V roce 2018 město rozdělilo místním organizacím působícím v oblasti kultury částku 1,53 milionu korun, o rok později 2,13 milionu a v roce 2020 pak 2,82 milionu. „Ačkoliv pandemie koronaviru negativně ovlivnila rozpočet města pro rok 2021, v důsledku čehož muselo dojít ve výdajové stránce k mnoha škrtům, podařilo se celkovou výši podpory udržet na úrovni 2,82 milionu korun. Díky tomu se kulturní organizace dočkají prakticky shodných dotací jako letos. Jsem za to velice rád, protože tyto kulturní organizace zažívají vinou pandemie velmi těžké období,“ uvedl místostarosta pro oblast kultury Pavel Bartoň.

A jak tedy vypadá rozložení dotací do kulturní oblasti? Folklorní spolek Jasénka tak obdrží 477 tisíc Kč, Folklorní spolek Vsacan 247 tisíc Kč, Vsacánek 230 tisíc Kč, Divadlo v Lidovém domě 1,425 milionu Kč, Lumír Vsetín 26 tisíc Kč, Valašský krůžek jazzový 17 tisíc Kč, Loutkové divadlo Kohútek Vsetín 100 tisíc Kč, Filmový klub Vsetín 50 tisíc Kč, BUBU – klub dětské kultury Vsetín 34 tisíc Kč, Fotoklub Vsetín 17 tisíc Kč, Regionální pěvecké centrum Vsetín 20 tisíc Kč, Pěvecké sdružení valašských učitelek 39 tisíc Kč, Pěvecký sbor Sonet 17 tisíc Kč, Tancklub Vsetín 100 tisíc Kč a Divadlo Meteora 21 tisíc Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…