Vsetín obdržel neinvestiční dotaci na krytí povodňových škod

15.01.2012 16:51

Na konci minulého roku obdrželo město Vsetín neinvestiční dotaci ve výši 916.768,- korun na krytí povodňových škod z května a června 2010 na území Zlínského kraje.

Vsetín obdržel neinvestiční dotaci na krytí povodňových škod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Na konci minulého roku obdrželo město Vsetín neinvestiční dotaci ve výši 916.768,- korun na krytí povodňových škod z května a června 2010 na území Zlínského kraje. Dotace byla poskytnuta za účelem proplacení nouzových opatření na nápravu bezprostředních škod a nouzových operací nutných k obnovení základních funkcí poškozeného majetku a území v důsledku povodní z května a června 2010 v souladu s Dohodou o implementaci Fondu solidarity Evropské unie v České republice.

Dotace je určena k úhradě již vynaložených, oprávněných a řádně zdokumentovaných výdajů, uvedených v žádosti.

 „Jedná se o opravu havarijního stavu mostu vedoucí přes potok Jasenice ve Vsetíně, místní části Červenka.  Stabilizace mostu a základní udržující práce si vyžádaly náklad 344.560,- korun a opravu a čištění vodotečí,“ upřesnil Rostislav Křupala, vedoucí oddělení krizového řízení.

Vlivem povodní v květnu roku 2010 bylo zjištěno při běžné prohlídce mostu ev.č. Vs-15-Jcm přes potok Jasenice ve Vsetíně místní části Červenka jeho značné poškození a také k poškození a zanesení vodoteče v místní části Vsetína – Potůčky a Hluboké.

Jana Čadová, pracovník vztahů k veřejnosti MěÚ Vsetín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…