Vsetín si připomene holocaust

26.01.2020 21:16

Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinů proti lidskosti si Vsetíňané mohou přijít připomenout spolu s vedením radnice v pondělí 27. ledna v 10 hodin. Pietní akce se uskuteční tradičně u památníku obětem holocaustu na Štěpánské ulici, na místě vypálené židovské synagogy.

Vsetín si připomene holocaust
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Společně s vedením města vzpomenou utrpení milionů Židů i zástupci společenských organizací či děti ze vsetínských škol. Program tentokrát obstarají žáci ZŠ Trávníky.

U příležitosti Dne památky obětí holocaustu připravil Dům kultury Vsetín s Židovským muzeem v Praze výstavu „Děvčata z pokoje 28 L410, Terezín“, která je k vidění ve foyer kina Vatra až do 26. února. Její oficiální zahájení se koná 27. ledna v 15 hodin úryvkem z divadelní hry Mlčení, kterou nastudovali bývalí i současní členové vsetínského spolku NA CESTĚ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…