Vsetínská sportoviště prochází obnovou a údržbou

29.04.2018 8:35

V uplynulých dnech se dočkaly údržby a obnovy dvě sportoviště spravovaná Vsetínskou sportovní. Návštěvníci skate parku Na Lapači tak mohou využívat nově natřených překážek, fotbalisté pak trávníku na „Tyršovce“, který prošel ozdravnou kůrou.

Vsetínská sportoviště prochází obnovou a údržbou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Skateparku využívají děti, náctiletí i dospělí vyznavači jízdy na skateboardu, kol či in-line bruslích. Vsetínská sportovní spolu s pravidelnými návštěvníky parku využila slunečného počasí minulých dnů a rozhodla se toto sportoviště zvelebit. Namísto trénování triků se tak jeho uživatelé dohodli se správcem sportoviště, že se ve svém volném čase budou podílet na úklidu a údržbě sportoviště. Nejednalo se však pouze o běžný úklid areálu, ale především o nové nátěry překážek. „Děkuji správné partě nadšenců, kterou organizoval Honza Pazdera, která byla ochotna pomoci. Je vidět, že těmto lidem záleží na tom, kde tráví svůj volný čas,“ řekl jednatel Vsetínské sportovní Ivo Kousal s tím, že společnost zakoupila barvy a nadšenci se pak pustili do malování. „Prosíme tedy všechny návštěvníky skate parku, aby sportoviště užívali a udržovali v pořádku a dodržovali návštěvní řád, který je umístěn při vstupu,“ dodal Kousal s tím, že v rámci zachování pořádku byl na místě instalován i nový odpadkový koš.

Ozdravným procesem prošel v minulých dnech i trávník fotbalového stadionu na „Tyršovce“, který je využíván především fotbalisty FC Vsetín všech věkových kategorií. Právě po dohodě s FC Vsetín se na ploše fotbalového stadionu pilně pracovalo. Ozdravný proces vypadal na první pohled drasticky. „Trávník jsme nejprve vyfrézovali, tomu se odborně říká vertikutace. Odstraní se tak hlavně mech a nežádoucí plevelovitá tráva,“ přiblížil práce Ivo Kousal a pokračoval: „Hned nato přišla na řadu aerifikace, tedy provzdušnění, s dosetím a zapískováním a posledním krokem byla aplikace profesionálního hnojiva s prodlouženým účinkem.“ Za pár dní po této proceduře už byl trávník opět v nejlepší kondici. „Jarní údržba trávníku stála více než 40 tisíc korun, které byly hrazeny z rozpočtu Vsetínské sportovní. Věříme, že kvalitní povrch hřiště přispěje k vynikajícím výsledkům nejen divizního družstva mužů, ale i ostatních družstev, “ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

Letošní údržba není pro trávník tou poslední, pokračovat se v ní bude opět na podzim. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…