Vsetínskému kulturáku nově šéfuje Petra Dvořáková

31.12.2015 8:26

Nový pohled na kulturu ve Vsetíně si slibuje vedení města od Petry Dvořákové, která bude od 1. ledna 2016 novou jednatelkou Domu kultury Vsetín s.r.o. Ta střídá Milana Kostelníka, který vedl jako jednatel, ale i ředitel městskou společnost připravující kulturní a společenské programy dlouhých 23 let.

Vsetínskému kulturáku nově šéfuje Petra Dvořáková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Valašské záření, Vsetínský krpec, vánoční trhy, Čaj o páté nebo Divadlo dětem jsou programy, které pravidelně připravuje pro občany Dům kultury Vsetín. U zrodu těchto kulturních akcí stál od počátku Milan Kostelník, který byl v čele společnosti od jejího založení v roce 1993. V polovině letošního roku se však starosta Jiří Čunek rozhodl pro změnu a vyhlásil výběrové řízení na obsazení místa nového jednatele. „Od změny na pozici jednatele domu kultury si slibujeme nový pohled na společenské dění, nové nápady a kulturní programy, které obohatí život ve Vsetíně,“ přiblížil záměr starosta Jiří Čunek. Na prosincové Radě města Vsetína pak radní zvolili novou jednatelkou Petru Dvořákovou, která se od 1. ledna ujme své funkce. Současně také starosta Čunek předložil zastupitelům na prosincovém zasedání ke schválení úpravu zakladatelské listiny, která byla rozšířena o druhého jednatele, kterým se s okamžitou platností stala místostarostka Simona Hlaváčová, jež má oblast kultury ve své gesci. „Tento krok vede ke sjednocení režimu, co se týká počtu jednatelů v městských společnostech, protože Dům kultury Vsetín byl jedinou společností, která měla jen jednoho jednatele,“ objasnil zastupitelům důvod změny v zakladatelské listině městský právník Aleš Gnida. Podle starosty Jiřího Čunka tak bylo nepřijatelné, aby jednatel i ředitel společnosti byla jedna a táž osoba, která provádí sebehodnocení, uděluje si plat, přijímá se nebo propouští. „V návaznosti na tyto změny došlo ke společné dohodě a Milan Kostelník k 31. prosinci končí také jako ředitel,“ informovala aktuální vývoj Simona Hlaváčová. 

Petra Dvořáková je absolventkou Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Má dlouholeté zkušenosti s produkčním zajištěním společenských akcí, hudebních festivalů a konferencí. Vsetíňané ji mohou znát také jako zpěvačku country kapely Gympleři, ve které se stará také o kompletní marketingové a produkční záležitosti.

„Jsem velmi ráda a poctěna za vloženou důvěru, která je ale na druhou stranu velmi zavazující. Určitě budeme pokračovat v osvědčených akcích, jako jsou Vsetínské záření, Valašský krpec nebo letní podvečerní Dostaveníčka. K tomu se pokusíme vymyslet a zrealizovat další nové akce, které se začlení do kulturního dění na Vsetíně,“ uvedla své plány nově jmenovaná jednatelka Petra Dvořáková. Podle ní bude také důležitým cílem podívat se na vsetínskou kulturu realizovanou na mnoha frontách jako na celek. „Ráda bych, aby občané vnímali své město, jako místo s kulturní tradicí, která je respektována a vkusně připomínána a oni mohou svůj každodenní život obohatit kulturním vyžitím,“ uzavřela Dvořáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…