Výpadek systému omezil také provoz na hradeckém registru vozidel

09.07.2012 17:12

Kolaps centrálního registru vozidel, který měl začít po odstávce naplno fungovat v pondělí 9. července ráno, postihl celou republiku. Dotkl se tedy pochopitelně také klientů odboru dopravy hradeckého magistrátu.

Výpadek systému omezil také provoz na hradeckém registru vozidel
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Jelikož se jedná o centrální registr, tak je situace u nás stejná jako v celé republice, což znamená, že registr nefunguje. Nijak však nemůžeme tento problém ovlivnit. Je to věcí ministerstva dopravy, které na odstranění problémů pracuje. Kdy začne systém opět fungovat, zatím nevíme,“ řekl po 13. hodině vedoucí oddělení registru řidičů a vozidel odboru dopravy Magistrátu města Hradec Králové Petr Černohlávek. Při příchodu úředníků do práce nic nenasvědčovalo problémům, neboť ráno se úředníci do nového systému normálně dostali. Tento stav však netrval dlouho a po zhruba deseti minutách začal registr postupně kolabovat. „Měli jsme tady v tu dobu zhruba čtyřicet žadatelů, kteří čekali na vyřízení svých úkonů. Po opětovném spuštění systému se je budeme snažit odbavit přednostně,“ doplnil Petr Černohlávek.

Centrální registr vozidel nahradil zastaralou aplikaci a ministerstvo dopravy si od něho slibuje výrazné zlepšení jeho fungování. Bude například shromažďovat veškeré informace v jedné databázi a umožní spojení s registry zemí EU.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…