Vyroste v Chebu nová rozhledna?

04.03.2016 21:25

Nacházet by se mohla v místech někdejšího pomníku Friedricha Ludwiga Jahna na Špitálském vrchu.

Vyroste v Chebu nová rozhledna?
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Cheb se v příštích letech možná dočká další turistické atrakce v podobě nové rozhledny na Špitálském vrchu. Nacházet by se mohla v místech někdejšího pomníku Friedricha Ludwiga Jahna, který nad Chebem nechal v roce 1913 vybudovat Chebský turnerský spolek. Pomník byl pak v roce 1945 jako symbol velkoněmeckého nacionalismu odstřelen a zbyla po něm pouze uměle navezená mohyla. „Zanedlouho chceme zahájit demolici nedalekého areálu kasáren. Budeme tak mít k dispozici asi 10 tisíc metrů krychlových drcené stavební suti, kterou musíme nějak využít, případně uložit. Napadlo nás, že bychom mohli navýšit mohylu, která po Jahnově pomníku zůstala, a postavit na ní vyhlídku.

Druhou možností je vytvořit vyvýšené místo kousek vedle, kde v rozhledu nebrání náletové dřeviny,“ vysvětli starosta Petr Navrátil.

Město si proto nyní nechá zpracovat jednoduchou studii, která má odpovědět mimo jiné na to, jestli je vybudování vyhlídky v těchto místech vůbec reálné. „Jsme na úplném začátku a chceme vědět, jestli se tímto nápadem dále zabývat. Byla by však podle mne škoda, abychom to neprověřili. Je to krásné místo, odkud je výhled na Cheb a celou Chebskou pánev. Za pěkného počasí je odsud dokonce vidět i Chlum svaté Máří. Případné vybudování rozhledny by pak bylo otázkou několika let,“ dodal starosta.

Bližší informace o pomníku Friedricha Ludwiga Jahna najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Senior akademie ukončila šestý ročník

7:02 Opava: Senior akademie ukončila šestý ročník

Celkem 71 absolventů si převzalo v Sále purkmistrů opavského Obecního domu své certifikáty za úspěšn…