Vyškov: Jen kliknout myší. Město spustilo rozklikávací rozpočet

22.05.2019 13:01

Kam směřují peníze z městského rozpočtu? To se každý nově a snadno dozví z webových stránek Vyškova. Novinka funguje od poloviny května, lidem nabízí detailnější informace o způsobu hospodaření s veřejnými prostředky, navíc z pohodlí domova.

Vyškov: Jen kliknout myší. Město spustilo rozklikávací rozpočet
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Zkvalitňování podobných služeb si vedení města pochvaluje. „Věřím, že touto formou nabídneme zájemcům dostatečné množství údajů o hospodaření města. Jde o základní informaci o městském rozpočtu, jeho čitelnější podobu. Zpracovaný je graficky tak, aby byl přehledný a uživatelsky jednoduchý. Je rozdělený na klíčové oblasti: dopravu, bydlení, komunální služby, školství a podobně,“ konstatoval starosta Vyškova Karel Jurka.

Aplikace (najdete ZDE) ukazuje schválený rozpočet, upravený rozpočet a skutečnost k datu. Právě data budou uveřejňovaná vždy za účetně uzavřený předchozí měsíc, každý měsíc tak proběhne jejich aktualizace.

Dosud byl na stránkách městského úřadu uveřejněný rozpočet na daný rok v navrženém znění s tím, že úředníci obratem zveřejňovali každou změnu schválenou zastupiteli. „Nová aplikace, díky které uživatel snadno zjistí, jaké částky plynou do oblastí spravovaných vyškovskou radnicí, je přeci jenom uživatelsky atraktivnější. Je možné v ní vidět mimo jiné i výši příspěvků našim příspěvkovým organizacím, mimorozpočtové zdroje a vývoj příjmů a výdajů pět let nazpět. To, že mohou zájemci kontrolovat pohyb financí, bylo i jedním z bodů Programového prohlášení Rady města Vyškova,“ připomněl místostarosta města Roman Celý.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…