Vyškov: Jen kliknout myší. Město spustilo rozklikávací rozpočet

22.05.2019 13:01

Kam směřují peníze z městského rozpočtu? To se každý nově a snadno dozví z webových stránek Vyškova. Novinka funguje od poloviny května, lidem nabízí detailnější informace o způsobu hospodaření s veřejnými prostředky, navíc z pohodlí domova.

Vyškov: Jen kliknout myší. Město spustilo rozklikávací rozpočet
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Zkvalitňování podobných služeb si vedení města pochvaluje. „Věřím, že touto formou nabídneme zájemcům dostatečné množství údajů o hospodaření města. Jde o základní informaci o městském rozpočtu, jeho čitelnější podobu. Zpracovaný je graficky tak, aby byl přehledný a uživatelsky jednoduchý. Je rozdělený na klíčové oblasti: dopravu, bydlení, komunální služby, školství a podobně,“ konstatoval starosta Vyškova Karel Jurka.

Aplikace (najdete ZDE) ukazuje schválený rozpočet, upravený rozpočet a skutečnost k datu. Právě data budou uveřejňovaná vždy za účetně uzavřený předchozí měsíc, každý měsíc tak proběhne jejich aktualizace.

Dosud byl na stránkách městského úřadu uveřejněný rozpočet na daný rok v navrženém znění s tím, že úředníci obratem zveřejňovali každou změnu schválenou zastupiteli. „Nová aplikace, díky které uživatel snadno zjistí, jaké částky plynou do oblastí spravovaných vyškovskou radnicí, je přeci jenom uživatelsky atraktivnější. Je možné v ní vidět mimo jiné i výši příspěvků našim příspěvkovým organizacím, mimorozpočtové zdroje a vývoj příjmů a výdajů pět let nazpět. To, že mohou zájemci kontrolovat pohyb financí, bylo i jedním z bodů Programového prohlášení Rady města Vyškova,“ připomněl místostarosta města Roman Celý.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …