Vyškov: Nemocnice slaví 70. V příštích letech se rozšíří o Centrum přirozeného porodu

27.10.2021 16:22 | Tisková zpráva

Dveře svých ordinací pacientům poprvé otevřeli v roce 1951. Letos si lékaři a personál vyškovské nemocnice připomínají 70. výročí od jejího založení. Slavnostního setkání se dnes (25. října 2021) zúčastnil i jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Vyškov: Nemocnice slaví 70. V příštích letech se rozšíří o Centrum přirozeného porodu
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Nemocnice je součástí základní sítě zdravotnických zařízení Jihomoravského kraje. „Nemocnice není jen instituce. Je to živý organismus, ke kterému vzhlíží veřejnost a za který společně dýchají lékaři a personál. Je zařízením, které pozvedá prestiž daného města i regionu a vytváří pocit bezpečí pro obyvatele při jejich eventuálních zdravotních problémech. Tak je tomu i ve Vyškově. Děkuji všem pracovníkům za to, že jsou partnery, na které je absolutní spolehnutí, “ vyzdvihl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Za posledních deset let se podařilo zdravotnické zázemí výrazně zmodernizovat a zpříjemnit tak prostředí pro poskytování preventivní, diagnostické i ošetřovatelské péče pro pacienty. Ze stavebních a přístrojových investic se dá zmínit třeba dobudování neurologické jednotky intenzivní péče, stavba iktového centra, revitalizace lékárny nebo Centra následné péče.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Robert Králíček byl položen dotaz

Chat Control

Když ho EU prosadí, což myslím, že bohužel prosadí, co uděláte jako vláda? A můžete něco udělat aby se na nás nevztahoval?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Město podporuje udržitelné stravování

7:17 Jičín: Město podporuje udržitelné stravování

Systematický přístup ke stravování, který je založen na lokálních, sezónních a bio surovinách, fungu…