Vyškov: Nové atrakce i zeleň. Úpravy zpříjemní pobyt venku

29.07.2019 9:17

Rám s houpačkou, houpadla, herní sestava se skluzavkou, zábavný kolotoč pro jednoho, nové dopadové plochy. Právě na to se mohou těšit nejmladší ročníky v rámci regenerace pobytových ploch na vnitřní části sídliště Kpt. Otakara Jaroše. Jejich rodiče pak ocení výměnu betonové dlažby za zámkovou i osetí zelených ploch včetně výsadby keřů. Část ploch pak stavební firma doplní minerálním betonem.

Vyškov: Nové atrakce i zeleň. Úpravy zpříjemní pobyt venku
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Úpravy mají být hotové na podzim letošního roku. Dřívější regenerace sídliště cílila na dopravu, parkování nebo úpravy chodníků. Nyní se dočká i vnitřní prostor. „Kromě výměny krytu stávajících chodníků či úpravy a doplnění zeleně nám jde především o vytvoření atraktivní plochy pro děti s novými zajímavými prvky. Stávající atrakce a pískoviště zmizí, nahradí je moderní sestava a herní prvky včetně úpravy dopadových ploch, a to jak pomocí gumové štěpky, tak formou říčního písku a kačírku. Zajistíme tím zvýšení bezpečnosti našich nejmenších,“ vyjmenoval vyškovský starosta Karel Jurka s tím, že atrakce budou určené především pro děti předškolního věku.

Starosta města zároveň připomněl, že do vyškovských sídlišť se za poslední roky vložily desítky milionů korun. V roce 2015 započala a loni skončila rozsáhlá regenerace sídliště Dukelská, v loňském roce se pátou etapou rovněž uzavřela regenerace Smetanova nábřeží. „Pevně věřím, že vytvářením hřišť, obnovou zeleně nebo opravou poškozených chodníků uspokojujeme všechny věkové skupiny. Letošní rozpočet myslí mimo jiné právě na část sídliště Kpt. Otakara Jaroše, počítáme v něm se sumou ve výši jednoho a půl milionu korun,“ doplnil starosta Jurka s tím, že vnitroblok se dočká i nového mobiliáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…