Vyškov: Nové odstavné plochy pro parkování pojmou na 40 aut

14.12.2020 20:51

Jedná se o menší investice, hotové jsou několik týdnů a všechny se týkají parkování. A hlavně v daných lokalitách významně pomohly.

Vyškov: Nové odstavné plochy pro parkování pojmou na 40 aut
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Novou odstavnou plochu pro parkování osobních aut mají v Hamiltonech. Dva roky postavené víceúčelové hřiště sice nabízí možnost zahrát si tenis nebo volejbal, s parkováním to ovšem bylo složitější.

Na 65 metrů dlouhém úseku u autobusové zastávky tak vzniklo na základě podnětu hamiltonského osadního výboru několik míst ke stání. „Dělníci pláň upravili, v místě položili recyklát, osadili obrubníky a úsek zhutnili. Parkování nad hřištěm bylo nepřehledné. Investice pomohla k organizovanému stání, míst je nakonec čtrnáct,“ popsal akci místostarosta Vyškova Roman Celý.

Nové odstavné plochy se dočkali i v jiné místní části Vyškova. Naproti rychtářovské mateřské škole stavební firma vybudovala šest stání. „Například u mateřinky v Opatovicích vzniklo už před rokem několik parkovacích míst. Každé ráno byl stav u školky problematický, protože rodiče museli s malými dětmi do budovy a na silnici vedoucí z Dědic vznikaly nebezpečné situace. Nová stání pomohla. V Rychtářově u školky sice provoz není velký, ale i tady další místa ke stání u parčíku naproti školce pomohou,“ zhodnotil investici místostarosta Celý. Také tady návrh vzešel od osadního výboru.

Další investicí pak bylo vybudování plochy pro parkování osobních aut u příjezdové komunikace k atletickému a fotbalovému stadionu. U zahrádek ve směru na Hrnčířskou ulici došlo rovněž ke snížení povrchu a pokládce recyklátu. Nových stání je 18. „Celkově tak hovoříme o zhruba čtyřiceti místech pro zaparkování. V případě příjezdové komunikace jsme uspokojili potřeby zahrádkářů, sportovců či diváků, protože například při fotbalových utkáních byly kapacity parkování v okolí nedostačující,“ doplnil vyškovský místostarosta. Celkově všechny tři letošní investice vyšly na zhruba čtvrt milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …