Vyškov: Nové tabulky mají zvýšit informovanost veřejnosti

19.10.2018 17:35

Je jich deset a nově zdobí historické budovy na území města. Informační tabulky jsou zpravidla umístěné na hlavní pohledové stěně objektů na dobře viditelném místě. Jsou z čirého skla a mají zvýšit informovanost Vyškovanů i turistů o jednotlivých památkách.

Vyškov: Nové tabulky mají zvýšit informovanost veřejnosti
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Na popis cedulí výrobce použil techniku hloubkového pískování se zabarvením. „Dlouhodobou strategií města je prezentovat se jako místo, kde stojí za to navštívit nejen pouze dinopark, ale kam stojí  za to vyrazit také třeba za památkami. Součástí strategie je tak i nynější záměr osadit na vybrané památkové objekty informační tabulky, které zajistí zvýšení informovanosti veřejnosti jak z řad obyvatel Vyškova, tak z řad návštěvníků a turistů,“ potvrdil místostarosta Vyškova Karel Jurka s tím, že projekt uhradila dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje.

Skleněné tabulky opatřené stručnými texty jsou nově upevněné na jednotlivých objektech nerezovými šrouby. „Jsou uchycené na dobře viditelném trvale přístupném místě, kde však zároveň nebudou působit rušivě. Umístění tabulek jsme konzultovali s vlastníky objektů i s orgány státní památkové péče,“ připomněl vedoucí Kanceláře starosty a tajemníka Stanislav Kolařík.

V nynější fázi projektu jsou tabulky osazené na Besedním domě, farním kostele Nanebevzetí Panny Marie, bývalé synagoze, na hradbách v Pivovarské ulici, kapli sv. Anny v Dukelské ulici, na zámku – Muzeu Vyškovska, na Hřbitovním kostele a na portálu zámecké zahrady.

Na budově radnice jsou cedule dvě – jedna s informacemi o samotné radnici a Radnické ulici s prampouchy a druhá s informacemi o morovém sloupu, kašně a studni na náměstí, jelikož umístění tabulek na tyto památky by nebylo vzhledem k jejich charakteru vhodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…