Vyškov: Otevřená radnice - město přivítá žáky i pamětníky

06.05.2019 18:30

Je vysoká přes 57 metrů a zájemci musejí vyšlapat 152 schodů. Jakmile je zdolají, za dobré viditelnosti mohou dohlédnout až k račickému zámku nebo na Hostýnské vrchy. Jedna z dominant Masarykova náměstí bude v polovině května přístupná veřejnosti. Radniční věž i zajímavá zákoutí městského úřadu se totiž otevřou při tradičních Dnech s vyškovskou radnicí.

Vyškov: Otevřená radnice - město přivítá žáky i pamětníky
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Vedení města na ně zve v úterý 14. a ve čtvrtek 16. května. Široká veřejnost se od osmé hodiny ranní může podívat do pracovny starosty nebo místostarostů, do obřadní síně, turistického informačního centra, historického sklepa pod radnicí nebo zasedací místnosti zastupitelstva. „Květen už je v našem městě s touto akcí napevno spojený. Vymysleli jsme harmonogram, aby se na různá místa mohli podívat děti z našich škol a školek i pracující. Každoročně si akci nenechá ujít přes tisíc lidí, mateřským a základním školám tradičně nabízíme zajímavý výklad průvodce. Akce je samozřejmě určená pro zájemce všech věkových skupin, chodí se podívat lidé v důchodovém věku, mají na nás často nějaký dotaz nebo podnět,“ připomněl starosta Vyškova Karel Jurka s tím, že na věž mohou lidé vyšlapat po oba dva dny tradičně až do 18 hodin.

Zájemci si prohlédnou také prezentaci vyškovských škol, kronik města a vybraných akcí na odboru školství, kultury a sportu ve 2. patře úřadu, o patro výš uvidí zajímavé modely na odboru územního plánování a rozvoje. „Máme přichystaných několik novinek. Neprozradím je, ale zejména naše nejmenší návštěvníky rozhodně potěší,“ zmínila vyškovská místostarostka Karin Šulcová s tím, že na programu se podílí také Základní umělecká škola Vyškov.

V dopoledních hodinách od 8 do 12 hodin se po oba dny představí s částí výstroje a techniky na Masarykově náměstí strážníci Městské policie Vyškov a Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Vyškova.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

22:10 Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

Už jen necelý rok zbývá podle vedení společnosti ČEZ Teplárenská do ukončení výroby energií z uhlí v…