Vyškov: Projekt Asistent - hřiště dál lákají tisíce sportujících dětí

03.04.2018 10:48

Víc než vyrazit s kamarády na hřiště je baví vysedávat doma s mobily nebo tablety. Chybí u nich pozitivní vztah k pohybu a chuť se sportu věnovat ve volném čase. Jenže pak mnohým dětem dělá problém udělat kotoul nebo pohotově chytit míč.

Vyškov: Projekt Asistent - hřiště dál lákají tisíce sportujících dětí
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Projekt Asistent pro volný čas dětí a mládeže se znovu pokusí vyhnat mladé ročníky na vyškovská školní hřiště. Zájem stovek z nich trvá, projekt je navíc letos plnoletý. Koná se totiž už po osmnácté.

Startuje v úterý 3. dubna, bude probíhat od pondělí do pátku v rozsahu průměrně čtyř odpoledních hodin denně. Do spolupráce jdou stejně jako v posledních letech ZŠ Purkyňova 39, ZŠ a MŠ Letní pole, ZŠ Morávkova 40 a ZŠ Na Vyhlídce 12.

Jednotlivá sportoviště loni evidovala bezmála 3 tisíce návštěv. „Na každém sportovišti máme asistenta, který má za úkol dohlédnout nad jejich aktivitami, bezplatně zapůjčit sportovní potřeby a také případně poskytnout první pomoc. Naštěstí se vyhýbáme vážnějším poraněním malých sportovců. Projekt pojede do konce června, koncem srpna bude navazovat. S ohledem na nižší docházku budou hřiště přes prázdninové měsíce uzavřená,“ informoval místostarosta Vyškova Karel Jurka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…